PDA

View Full Version : Ciudatenii Google

tataraseni
11-20-2008, 07:33 AM
Se spune ca daca ai prea multe link-uri externe pe index google este tentat sa te confunde cu un link farm si sa te penalizeze... daca asa stau lucrurile cum explicati faptul ca blogul lui Cabral are 193 de link-uri externe si totusi sta bine merci cu un PR5 ? IBL e de 1.630 :)

Krumel
11-20-2008, 08:09 AM
Pai e retorica intrebarea....si nu e o problema a da link-uri.

Faptul ca dai link-uri nu te clasifica a fi link farm. E o alta prostie promovata pe niste forumuri de destepti. Nici directoarele nu sint link farm, ptr ca link farmurile sint cu alte "atribute".

Iar faptul ca dai link-uri nu o sa iti scada PR-ul si nici nu o sa pierzi ranks.

tataraseni
11-20-2008, 11:14 AM
Eu sunt convins de lucrul asta dar multe link-uri pe index pot fi "privite" ca Link-uri sponsorizate ori Google este impotriva acestui aspect... si eu sunt gata sa pariez ca daca se gaseste cineva sa-l reclame iese in maxim 4 saptamani din SERPs...

Krumel
11-20-2008, 11:50 AM
Bun, iar e confuza treaba: vorbesti de link-uri din continut sau de link-uri din meniu?

Lucrurile sint cam diferite si daca o dicutie nu e cat de cat clara, riscam sa intelegem sau sa discutam prostii.

robyroy
11-20-2008, 01:10 PM
Probabil ca e vorba de linkuri din meniu . Intre noi fie vorba, linkurile din meniu sunt in general "sponsorizate" , ori sunt linkuri platite, ori sunt linkuri catre siteuri personale. Si, intre noi fie vorba, raportarea este intemeiata, bineinteles cu mici exceptii.Corect ?

tataraseni
11-20-2008, 02:50 PM
Bun, iar e confuza treaba: vorbesti de link-uri din continut sau de link-uri din meniu?

Lucrurile sint cam diferite si daca o dicutie nu e cat de cat clara, riscam sa intelegem sau sa discutam prostii.

Ma refer la link-urile din BlogRoll in cazul lui Cabral : sunt de meniu sau de continut ?!

Krumel
11-20-2008, 03:11 PM
Nu il urmaresc pe Cabral. N-am de unde sa stiu.

Tu nu poti sa iti dai seama si sa ne zici?

Pustiu
11-20-2008, 06:54 PM
Nu poti penaliza pe careva ca are link-uri in BlogRoll. E stupid, pentru ca blogroll-ul tocmai asta e prin definitie: ai o zona de link-uri externe pe blogul tau care reprezinta blog-urile/site-urile celor pe care ii citesti. Acu google poate sa te incadreze la link farm daca ajungi la cateva sute de link-uri acolo pentru ca logica imi spune ca nu poti practic sa urmaresti atatea link-uri. Poti fi incadrat la abuz si prin urmare penalizat.
Nu am testat, e doar un scenariu ipotetic.