View Full Version : Cat de mult mai conteaza back link-urile ?
tataraseni
11-19-2008, 02:49 PM
Probabil ca s-a mai scris pe tema aceasta, eu vreau doar sa pun pe tapet un aspect care inclina balanta spre aceasta posibilitate, aceea ca back link-urile sa nu mai conteze sau sa conteze foarte putin :
- avem un site vechi de 3 ani, IBL sub 30, la cuvintele cheie relevante iese pe prima pagina google;
- avem un site vechi de 3 luni, IBL peste 300, la cuvintele cheie relevante site-ul nu apare in primele 100 de pozitii;
Ambele site-uri sunt pe aceasi "nisa", cuvintele cheie folosite pentru cautare sunt identice.
PS : Se pare ca furtuna SERP a trecut, fara modificari spectaculoase la site-urile care ma intereseaza.
Site-urile care au pierdut PR au pierdut semnificativ si IBL. Nu stiu daca de vina e algoritmul sau pur si simplu, IBL-urile s-au pierdut in timp.
Krumel
11-19-2008, 03:03 PM
- avem un site vechi de 3 ani, IBL sub 30, la cuvintele cheie relevante iese pe prima pagina google;
- avem un site vechi de 3 luni, IBL peste 300, la cuvintele cheie relevante site-ul nu apare in primele 100 de pozitii;
Nu cred ca e deajuns sa ai un numar de IBL-uri ca sa iesi la niste cautari.
Ai nevoie de mult mai mult.
Cel vechi are suportul vechimii, tine minte ca vechimea la un site conteaza. Ar fi interesant de stiut daca cel vechi il sustine pe cel nou.
Ce se intampla acum prin SERPs, e determinat de o schimbare....nu stim inca ce si cum.
Faza curioasa e ca acum si SERPs-ul regional e afectat, nu doar cel englezesc.
tataraseni
11-19-2008, 03:46 PM
Nu cred ca e deajuns sa ai un numar de IBL-uri ca sa iesi la niste cautari.
Ai nevoie de mult mai mult.
Cel vechi are suportul vechimii, tine minte ca vechimea la un site conteaza. Ar fi interesant de stiut daca cel vechi il sustine pe cel nou.
Ce se intampla acum prin SERPs, e determinat de o schimbare....nu stim inca ce si cum.
Faza curioasa e ca acum si SERPs-ul regional e afectat, nu doar cel englezesc.
Cel vechi nu-l sustine pe cel nou !
In privinta SERPs eu cred ca furtna s-a incheiat sau e pe sfarsite... am vorbit cu multi proprietari de site-uri care-mi urlau in cap ca nu-i mai gaseste google, iar acum au revenit pe vechile pozitii la cautari...
Cel vechi nu-l sustine pe cel nou !
Tocmai, Krumel zice ca era interesant de observat situatia DACA cel vechi il sustinea pe cel nou...
Referitor la dilema ta, exact cum a spus si Krumel... Chiar daca cel vechi sta mai prost la IBL, s-ar putea ca stea bine la altele, cum ar fi:
- calitatea IBL-urilor
- varsta lui il recomanda ca fiind mai bun decat cel nou
2sharp
11-19-2008, 11:18 PM
Chestia cu varsta nu am inteles-o niciodata. Site-urile nu sunt ca vinurile. Doar pentru ca e vechi nu inseamna ca e mai bun. De ce un site nou sa nu aiba sanse egale cu unul vechi?
Krumel
11-19-2008, 11:27 PM
Vechi inseamna stabil, in anumite conditii, nu mai bun.
Stabilitatea e un atu in Google.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.