PDA

View Full Version : cum construim un meniu corect?

sarpe
11-12-2008, 03:03 PM
Salut,

Ma refer la navigatia unui site de prezentare.

Cum lucrez eu:

linkul din meniu pentru sectiunea respectiva este facut cu id-uri
<div class="menuItem"><a href="?id=contact">CONTACT</a></div>
dupa care, cu un script php, scot continutul din fisiere externe aflate intr-un alt director si le inserez in body-ul din index.
Problema este ca prin metoda asta, nu pot sa am descrieri meta diferite la fiecare sectiune a sitului (descrierile meta se introduc in <head> si head-ul nu se schimba deloc)
As putea sa mai fac un script prin care sa imi extrag descrierile meta din alt fisier extern si sa le inlocuiesc pe cele din <head> de fiecare data cand esti la alte categorii, dar ma tem ca google nu ar intelege asta.

Ce parere aveti?

Mersi.

aligaby
11-12-2008, 03:33 PM
Ai putea separa partea de head ( title si meta ) intr-un fisier head.php si sa pui acolo variabile $title, $key, $description variabile carora le-ai asignat valori direct in "fisiere externe aflate intr-un alt director".

alecs
11-12-2008, 03:36 PM
Asta e o problema care tine mai mult de organizarea codului server-side.

Si eu foloseam mai demult metoda ta. Dar m-am lovit (ca si tine) de probleme cu taguri din head care trebuiau modificate.
Modul in care lucrez acum este urmatorul:

un fisier template.html care contine layoutul si din loc in loc cuvinte cheie de tipul {TITLE} sau {CONTENT}
fisiere .php pentru toate paginile; fiecare fisier isi pune in variabile tot ce are de afisat, dupa care incarca fisierul template.html si schimba {TITLE}, {CONTENT}, etc. cu ce are el

Toate paginile .php sunt trecute prin rewrite.

O alternativa e sa folosesti un framework.

sarpe
11-12-2008, 03:48 PM
mersi mult pentru raspunsuri.
alecs, ti-am trimis un PM

iamntz
11-12-2008, 06:59 PM
Nu este o rezolvare pentru problema ta, dar, ca idee, eu aş folosi o structură de tip listă (ul/li) pentru meniuri. Este ceva mai semantic decât divurile ;)