PDA

View Full Version : Alte campanii PPC romanesti pe Adwords?

Krumel
10-09-2008, 05:09 PM
Cei care aveti si alte campanii PPC romanesti, nu ati vrea sa ne spuneti si noua parerile voastre?

Se merita?

laufer
10-09-2008, 05:41 PM
Clientul pentru care am facut o campanie, este foarte multumit, si o sa continuam colaborarea. Momentan este sistata pentru ca se schimba managementul.

Krumel
10-09-2008, 05:52 PM
Pai...da niste detalii.
Sa vedem si noi ce si cum se merita.
Obsevatii, sugesii...

Share please.

Ducu
10-10-2008, 02:31 PM
si eu as fi interesat

toto
10-11-2008, 11:42 AM
Hai sa vedem ce pot si eu sa spun aici si cat de ajutor este pt voi ceea ce spun ...
Am o campanie in derulare de aproximativ 5 luni de zile, prin adwords, pe romania - nivel national, fara targetare pe orase, etc.
In curand va fi sistata deoarece firma/site-ul respectiv presteaza lucrari de constructie/amenajari exterioare care iarna nu prea se pot face si atunci reclama ar insemna bani arucati pe fereastra.

Campania a inceput o data cu site-ul (site nou, firma noua, totul de la 0) si sa desfasurat in paralel cu optimizarea site-ului onpage-offpage. Desi dupa ~ 1 luna site-ul a ajuns in topul rezultatelor pe Google pe cuvintele cheie principale clientul a dorit si mentinerea campaniei. Spun asta deoarece campania era destnata initial DOAR pentru perioada de start pana cand site-ul apare in rezultate organice si incepe sa se miste singur.

Am ajuns, sa bagam cam 300 $ / luna in aceasta campanie - fiind singura ce ruleaza pentru acest site si omul este super multumit. Campania are mai multe variante de reclama, fiecare avand DOAR un keyword, pentru o mai buna observare a randamentului.

Ce spune clientul: "In primele 3 luni mi-am scos investitia totala in firma si echipamente", investitie care am inteles ca a fost undeva in jurul la 400 milioane.

Suma de 300$ / luna bagata in campanie nu a fost impusa... Pur si simplu atat a fost necesar... Daca bagam mai mult cred ca era o pierdere, daca bagam mai putin probabil nu ar fi atins aceleasi rezultate. Am ajuns la aceasta cifra incet incet, prin testari de campanii, variante de reclama si keywords, cresteri si scaderi ale bid-ului, etc...

A meritat, merita, judecati siguri... Am omis ceva?!

Later edit
Campania a urmatir clar vanzarea. Nu a urmarit brandingu, sau alte lucruri. A fost o campanie clara si exclusiva pe vanzare.

Krumel
10-12-2008, 10:11 AM
Felicitari Toto.
E bine ca oamenii cu afaceri incep sa dea de gust Adwords-ului.

Hai sa fac o mica observatie: postul l-am creat penru campaniile de pe firmele romanesti de advertising, (gen Neogen si care or mai fi PPC) si nu de Adwords.
Mut topicul in alta sectiune si creez un alt totpic despre site-urile romanesti ce ofera PPC. :D

toto
10-12-2008, 12:19 PM
Felicitari Toto.
E bine ca oamenii cu afaceri incep sa dea de gust Adwords-ului.

Asa am zis si eu... E bine, pentru ca pana acum, erau cam sceptici si... nu prea aveau incredere sa mearga pe cheltuieli CPC... Cel mult mergeau pe CPM, pe site-uri romanesti care oricum, aveau un ROI praf...

Bine, e si singurul meu caz (nu prea m-am ocupat asa mult de CPC pentru clienti ) ... Nu prea pot generaliza sau face comparatii, insa stiti cum e: s-a creat precedentul si acum am un caz concret si bun pe care il pot arata mai departe. Referitor la campanii derulate pe companii romanesti de publicitate (http://www.seo-romania.com/forum/showthread.php?p=3253#post3253)...

Mediaconvertor
10-17-2008, 09:50 AM
Krumel, nu cred ca e corecta formularea "se merita". Daca pt mine, daca pt siteurile la care lucrez, o campanie Adwords e buna, nu e obligatoriu ca acest lucru sa se aplice si la altii. Cand spui ca "se merita" sa faci un lucru, sa cumperi un lucru, ii dai o doza de adevar universal valabil si poate, din varii motive, nu tuturor le va aduce aceleasi satisfactii.
incet-incet o sa se foloseasca din ce in ce mai mult AdWords. Tool-urile pe care le pune la dispozitie Google, te ajuta sa-ti targetezi din ce in ce mai bine campaniile. De ce sa-i dai X$ siteului Y ca sa-ti tina un AD cand cu costuri mult mai mici, poti sa-i servesti acelasi AD prin Google? Desigur, asta presupune ca siteul Y sa foloseasca AdSense. Momentan sunt foarte putini banii care vin din AdSense deoarece nu sunt multi jucatori in AdWords, nu se liciteaza si click-ul este ieftin. Am o campanie care cu un buget de 420ron pe saptamana, imi aduce 7000 de vizite pe saptamana. Campania e targetata pe content si nu pe search. cu un buget de 6ori mai mare, un site cu acelasi profil din ungaria, aduce doar de 2.5ori mai multe vizite. tot la unguri, vodafone foloseste adwords la greu.
in concluzie, pot spune ca pentru mine, adwords se merita! as fi foarte curios sa aflu cat mai multe detalii despre o campanie adwords la siteuri care fac vanzari direct, e-commerce.
Sper ca observatiile mele nu sunt foarte gresite! :)

Krumel
10-17-2008, 09:55 AM
Mediaconvertor, topicul in special se referea la campaniile PPC facute pe agentiile romanesti.
Dar am formulat gresit si s-a inteles ca e vorba tot de Adwords, chiar daca topicul era listat in alta categorie.

In rest, sint deacord cu tine.

laufer
10-17-2008, 10:30 AM
Hai sa dau si eu detalii legate de campania adwords care o avem in desfasurare pentru unul din clienti.
Este vorba de un client care are ca obiect de activitatea vanzarea de bilete avion.
Campania a inceput la o luna dupa lansarea site-ului. Initial am asteptat sa-l ridicam putin prin optimizare on-page si off-page. S-a facut un test pe o luna cu un buget de 450$. Clientul a fost foarte multumit de cum s-a miscat treaba, au fost foarte multe rezervari, iar 30% cred ca, cu plata cu cardul, ceea ce este bine. Campania a fost targeta pe Romania, fara a targeta pe orase sau alte criterii.
Acum continuam campania pe inca o luna si dupa aia vreau sa-i conving sa o faca pe o perioada mai mare, si sa marim putin bugetul.

Daca sunt si alte intrebari?

Krumel
10-17-2008, 10:42 AM
Content sau Search?

laufer
10-17-2008, 11:01 AM
La sfatul tau am lasat doar Search. :D

Krumel
10-17-2008, 11:15 AM
Eram curios sa vad daca se risca lumea sa faca niste campanii pe content. Trebuiesc facute foarte bine.

Eu spre exemplu acum am inceput sa caut site-uri care afiseaza Adsense ca sa plasez reclame Adwords (http://sem-point.com/unde-si-cum-plasezi-reclamele-adwords/), astfel incat click-urile sa fie cat mai relevante.

Mediaconvertor
10-17-2008, 11:25 PM
krumel, eu cred ca o campanie adwords pt un site care vinde direct (cum e cazul acestui site cu bilete de avion) e mult mai bine sa fie facuta pe search. din content vin multe click-uri "din impuls"...curiozitate etc. nu ai nevoie de asa ceva, vrei ca cel care vine pe siteul tau, sa-ti cumpere produsul. probabilitatea ca o vizita din search sa se concretizeze intr-o actiune de cumparare este mai mare decat din content. pt ce sa platesti click-uri care nu se concretizeaza in vanzare? arunci banii pe fereastra. daca siteul nu vinde ci are nevoie de accesari pe care sa le prezinte la un advartaizar, ok...bagi pe content la greu. campaniile in search is mai scumpe. omul care vrea sa-si cumpere un bilet de avion, nu o arde aiurea pe siteuri..se duce si cauta pe google. daca tu vinzi bilete de avion si targetezi pe content, probabilitatea ca google sa-ti afiseze AD-urile pe siteuri concurente, cu content asemanator e foarte mare iar aia iti pot taia macaroana foarte usor, setand in adsense sa nu afiseze AD-urile tale.
@laufer, cum targetezi tu o campanie adwords pe orase, in romania? ai facut acest lucru si a dat rezultatele scontate?

Krumel
10-18-2008, 09:00 AM
Mediaconvertor, cred ca nu prea ne intelegem, ar fi cam a doua oara.
Eu nu vorbesc de site-ul lui laufer sau de vanzari bilete de avion.

Tin o campanie Adwords a unui magazin online si am gasit site-uri ce afiseaza continut ce ar putea sa converteasca destul de bine. Cu cat continutul e mai targetat, cu atat mai mari sint sansele de a converti.

Nu cred ca trebuie ignorata optiunea de plasare de reclame in momentul in care ai continut relevant.

Mediaconvertor
10-18-2008, 09:37 AM
ne intelegem dom'le, suntem oameni doar!
am facut referire la siteul cu vanzari de bilete de avion deoarece era aici, pe pagina. e un exemplu doar. sigur ca daca vinzi melci sa zicem, si gasesti un site/blog care are adsense si-n care se vorbeste doar despre melci, iti infigi ad-ul acolo. exploatezi orice posibilitate dar poate ca e bine sa existe o prioritizare, ca sa zic asa!
doream sa subliniez ca-n cazul unei campanii adwords pt un magazin online, ar fi mai bine sa te concentrezi pe search.

Krumel
10-18-2008, 10:43 AM
Normal ca Search-ul e indicat. Asta am si sugerat de cele mai multe ori.
Dar asta nu inseamna ca partea de Content trebuie ignorata. :)

laufer
10-18-2008, 11:34 PM
Mediaconvertor, am spus ca nu am targetat pe orase, ci doar pe Romania.

Krumel
10-23-2008, 11:10 AM
Hai sa dau si eu share.
Am facut o campanie speciala doar pe content cu plasament pe site-uri alese de mine.

Unul din cuvintele cheie alese e fraza scrisa gresit. Ideea e ca sint unii care nu stiu sa scrie despre un produs, dar totusi cumpara.

Cuvantul cheie e pus pe exact match:
Exact Match - If you surround your keywords in brackets - such as [tennis shoes] - your ad would be eligible to appear when a user searches for the specific phrase tennis shoes, in this order, and without any other terms in the query. For example, your ad wouldn't show for the query red tennis shoes or tennis shoe. Exact match is the most targeted option. Although you won't receive as many impressions with exact match, you'll likely enjoy the most targeted clicks - users searching for your exact keyword typically want precisely what your business has to offer.

Am ramas uimit sa vad ca din toata campania cele mai multe click-uri pe ziua de ieri au fost date pe reclama ce targeteaza acea fraza scrisa, in mod intentionat, gresit.

Nu e vorba de o litera mancata sau altceva, cu de o romanizare a unui cuvant englezesc.

Sa vedem conversiile....