View Full Version : Targetare regionala pe folder sau subdomeniu
Krumel
01-19-2008, 05:07 PM
A experimentat cineva faza asta?
Se poate pune targetare regionala pe un folder sau pe un subdomeniu care are continut targetat pentru o tara sau zona specifica?
Daca da, cum?
Scobee
02-15-2008, 12:51 PM
In ce sens ?
Daca utilizatorul e din tara X sa il duca la subdomeniul X .. iar daca e din Y sa il duca la Y ?
In cazul in care asta vrei .. se poate face deoarece exista baze de date (pe bani) care sunt actualizate la greu & permit sa vezi din ce tara sunt utilizatorii ... insa targetare pe orase slabe sanse .. chiar sunt curios si eu cine poate sa faca asa ceca .. ma intereseaza sa fac la statistici :)
(nu se prea poate deoarece firma X poate avea sediul in orasul Y si sa distribuie net in orasele K L M ... tot cu ipuri de orasu Y :P) .. nah, parerea mea
darkstar_tfd
02-15-2008, 02:24 PM
se poate face deoarece exista baze de date (pe bani) care sunt a...
Eu stiam ca nu ai nevoie de baze de date. Krumel cred ca se referea la setarea de target din WT, adica Set geographic target per fiecare folder de limba. Adica pt
site.ro/en - geographic target sa fie pe UK sau USA
site.ro/it - geographic target sa fie pe Italia
Krumel
02-15-2008, 02:33 PM
N-am inteles nimic din ce ai spus.
Vreau sa stiu daca in site maps pot pune targetate ptr un subdomeniu....si eventual ptr un folder.
Adica:
Am domeniu.com/ro/continut in romana...folderul poate fi targetat?
Sau ro.domeniu.ro subdomeniul poate fi targetat?
Pe folder am dubii.
darkstar_tfd
02-15-2008, 03:05 PM
Cum nu ai inteles nimic din ce am spus ?
site.ro/en - geographic target sa fie pe UK sau USA
Am domeniu.com/ro/continut in romana...folderul poate fi targetat?
Sunt aceeasi chestie, doar ca nu am pomenit de sitemap.
Dashboard > Tools > Set geographic target.
Pentru Subdomeniu ar trebui sa mearga, pentru ca il poti adauga drept un site nou, il verifici si il setezi pe zona pe care vrei si basta.
Krumel
02-15-2008, 03:07 PM
Scuze, era ptr Scobee. Am omis sa specific.
Ianna
02-17-2008, 06:32 AM
Stiu ca se poate ptr subdomenii..
ptr foldere vezi daca merge si anunta-ne.
pe langa ce ti-a zis @darkstar_tfd , poti incerca sa pui si tag-ul ptr limba in head de ex:
<meta http-equiv="content-language" content="en"> - ptr engleza
<meta http-equiv="content-language" content="ro"> - ptr romana
<meta http-equiv="content-language" content="en, ro"> ptr eng+romana
Scobee
02-17-2008, 11:54 AM
Nah, ti-am zis ce am inteles eu ... credeam ca te referi la altceva, nu la targetare Google.
Anyway .. daca tot veni vorba de targetare ... ajuta asa mult ?
octav
02-21-2008, 05:43 PM
Eu am incercat sa pun in sitemapul unui domeniu un link catre un subdomeniu.
Google mi-a dat eroare pentru linkul catre subdomeniu si mi-a zis ca nu pot face asta si sa creez un sitemap specific pentru subdomeniu, asta insemnand sa introduc subdomeniul ca un cont separat in google webmasters
Ianna
02-21-2008, 05:48 PM
@octav
momentan (zic momentan ca am citit zvonuri ca in curand vor fi vazute precum folderele) fiecare subdomeniu este vazut ca un site diferit fata de domeniu si atunci evident ca trateaza un subdomeniu precum un site cu sitemap, external links, internal links, rss etc
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.