View Full Version : Tabele si seo
Necropsique
09-25-2008, 01:55 AM
O intrebare simpla :)
A observat cineva diferente 'vizibile' in serps intre site-uri table-less si cele cu tabele ?
D.p.d.v. al accesibilitatii e un plus sa fie table-less, insa pe partea de seo exista o asemenea diferenta ?
Krumel
09-25-2008, 11:05 AM
Tableless seo (http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&hs=K3k&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=tableless+seo&spell=1).
Exceptand modul in care citeste botul codul, nu cad care ar fi problema.
Eu nu am observat nicio diferenta, motiv pentru care acolo unde imi este mai usor sa folosesc tabele, folosesc fara sa imi fac griji...
bloggero
09-26-2008, 01:57 AM
eu nu folosesc tabele, sau cel putin incerc sa nu flolosesc, principalul incovenient pt mine e ca nu sunt stapin pe ele si prefer sa folosesc div, span.
nu cred ca google nu apreciaza un cod scris cu div in defavoarea unui cu table
aligaby
09-26-2008, 11:33 PM
nu cred ca google nu apreciaza un cod scris cu div in defavoarea unui cu table
@bloggero table este cumva considerat "deprecated" ? Atunci cum argumentezi afirmatia ta ?
Krumel
09-27-2008, 07:16 AM
Div-urile sint apreciate pentru ca sint citite mai usor, incarca mai repede un site, asta nu inseamna ca site-urile in table ar trebui sa aibe probleme in SERPs.
In SEO se vorbeste in termeni de "e indicat", "ar fi bine", "sint apreciate", putine lucruri sint stricte.
table versus css seo (http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=Sm5&q=table+versus+css+seo&btnG=Search)
Necropsique
09-27-2008, 03:30 PM
Multumesc ptr. raspunsuri.
Am o parere similara cu a lui toto, insa ma gandeam ca rezultatele din serps ar putea face o diferenta in favoarea site-urilor table-less... doar o presupunere.
Din moment ce nimeni nu a observat diferente, se pare ca nu ar fi nici una , si e ok asa..
Looong live IE6...
Chaos
09-30-2008, 02:50 AM
Cred ca folosirea unuia sau altuia poate avea o semnificatie la nivel de semantica a codului (stiu... pentru html e putin fortat). Din acest motiv acolo unde am nevoie de un display de tip matrice... folosesc tabele. In rest... div-uri.
Fiecare tag are scopul sau. Tabele au scopul de a afisa tabele si iti dau uneltele necesare pentru asta.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.