PDA

View Full Version : Care ar fi alegerea voastra?

Adrian Poputoaia
09-18-2008, 10:44 PM
Dupa cum spuneam lucrez la un site de socializare(nu matrimoniale).
Vreau sa aflu parerea voastra in ce priveste promovarea.
SEO sau Adwords sau altceva? sau toate 3?
De ce?

laufer
09-19-2008, 08:42 AM
Cred ca SEO este cea mai buna metoda de promovare, si cea mai ieftina. Adwords-ul cred ca nu prea merge pentru tine pentru ca, cred ca este bataie destul de mare pe acest domeniu si implicit costul mare.

robyroy
09-19-2008, 11:10 AM
Tot pe seo as merge si eu.
E probabil cea mai ieftina metoda si cea care aduce beneficii pe termen lung.
ADwords nu as lua in calcul pentru ca asa cum spunea si Laufer e bataie mare si costuri pe masura. In plus as adauga ca in momentul in care ai epuizat bugetul de publicitate, papa vizite.
Daca investesti in seo, in schimb, vei obtine rezultate intr-un ritm mult mai lent, poate primele rezultate vizibile in nisa ta sa apara dupa 1-2 luni, dar beneficiile pe termen lung sunt incomparabile cu orice alta metoda , atat ca si costuri propriuzise cat si din punct de vedere al calitatii traficului.
Oricum, orice varianta ai alege, tine-ne la curent cu evolutia lucrurilor.

eugen
09-19-2008, 11:34 AM
Personal as alege toate cele 3 variante.

Se stie ca SEO este o tehnica de promovare pe termen lung, ceea ce inseamna ca nu vei vedea rezultate imediate.
Intre timp poti folosi celelalte 2 metode ( AdWords si "altele" )

Cum a spus si @robyroy, pentru AdWords iti trebuie un buget destul de mare daca si concurenta este pe masura.

Krumel
09-19-2008, 12:06 PM
Site de socializare(nu matrimoniale), zici....eu as alege o campanie pe bloguri, forumuri, site-uri unde se regasese targetul tau.

SEO sau Adsense nu iti aduce trafic targetat, ptr ca nu imi dau inca seama care ar putea fi cuvintele cheie ptr un site de socializare.
Detalii...

robyroy
09-19-2008, 02:22 PM
Banuiesc ca daca omul a luat in calcul investirea in SEO ca modalitate de promovare are stabilite o serie de cuvinte cheie pentru care vrea sa optimizeze siteul.
Dupa cum bine spui, Krumel, ar fi bune o serie de detalii , eventual un link catre siteul in cauza...

Adrian Poputoaia
09-19-2008, 08:56 PM
Cum a spus si @robyroy, pentru AdWords iti trebuie un buget destul de mare daca si concurenta este pe masura.

Cand spui buget destul de mare te referi la 5000-10.000 euro sau 50.000-100.000 ?

m-am gandit pentru start la :
- o campanie pe bloguri,forumuri,articole pe diferite site-uri de nisa ,ar fi o prioritate.
- Adwords ,pentru diferite teste timp de cateva luni sa vad rata de conversie .
as merge pe campanii multiple, numesite.com/video , numesite.com/music deoarece asemenea pagini le-as putea promova mai usor din perspectiva cuvintelor cheie,decat site-ul la general.Nu am o lista finala care sa contina cuvintele cheie,inca analizez piata si preturile .
- de la inceput sa lucrez si la SEO avand in vedere rezultatele in timp,cu toate, dupa cum spunea Krumel nu cred ca traficul sa fie targetat sau poate da insa in proportii foarte mici .
- avand in vedere nisa sa cumpar banere flash pe diferite site-uri
- site-ul e in mai multe limbi, pentru romania m-am gandit sa fac fluturase si sa le impart prin diferite scoli ,licee etc . ce parere aveti?

Aveti idee de exemplu la 5-10 mii euro cati useri ar putea intra si inregistra ? din adwords?Stiu ca marja de eroare poate fi foarte mare in ambele cazuri ,nimic/mult ,insa informativ si pareri personale din experientele cu G.

@robyroy : Momentan nu am ce link sa postez deoarece se lucreaza la site offline.

toto
09-19-2008, 09:22 PM
Promovarea, in general, este bine sa se faca incrucisat... Motiv pentru care eu as alege macar 3 metode.

Seo este obligatoriu, cel putin pentru mine, in orice proiect, seo ocupa un loc foarte bine pus la punct.

As merge si pe varianta propusa de Krumel... Si ca sa fiu si mai specific, cred ca cel mai bine pe aceasta nisa - socializare, comunitati, etc - se muleaza viralul. Gandeste-te ca un filmulet, o fotografie, ceva, care sa circule intr-un mod viral si acut pe internet despre proiectul tau, poate aduce ceea ce adwords sau alte campanii consumatoare de $ multi nu iti vor aduce niciodata.

Is it a new hi5? :) Ne-ai facut curiosi...

Adrian Poputoaia
09-19-2008, 10:24 PM
Is it a new hi5? :) Ne-ai facut curiosi...

Sub nici o forma hi5.The new myspace suna mai accesibil.
Mi-am dorit un SN.Anul acesta visul a devenit sau devine realitate ,dupa foarte mult timp.
Se munceste mult la acest site,se pune suflet,se investesc bani din dorinta de a face ceva placut ochiului,usor de navigat ,accesibil tuturor etc.
Pe partea de design se lucreaza cu o firma din Romania care face totul din pasiune.Am spus despre design,deoarece myspace pentru mine e varza(nu ca nu au bani pentru o interfata super,exclus) am testat mult timp unele lucruri ,cum ar fi un design mai "amestecat" creste CTR-u,cel putin cand vine vorba de adsense si alte lucruri pe care voi deja le stiti :D.
Nu spun ca nu as fi interesat si de un profit de pe urma acestui site,insa la modul cum sunt reclamele acum pe marea majoritate a site-urilor din Romania (aproape peste tot),imi e greata.Regula de aur nu moare niciodata,clientul nostru,stapanul nostru.
Insa toate la timpul lor si chiar daca investesc bani ,am nevoie si de ajutorul vostru.

PS: Sincer si eu sunt curios de ce va fi .

Ducu
09-20-2008, 01:05 AM
Adwords se merita atunci cand ai pe picioare deja un sistem si scoti bani din el, deci poti pompa aproape lunar bani pt Adwords. Merita o campanie adwords cand ai o conversie stabila si buna intre useri intrati si useri care fac o actiune care iti aduce bani.

SEO pentru site social mai ales romanesc e foarte putin probabil sa ai cuvinte cheie relevante si vizitatori organici pe site. Te poti baza pe unicitatea fiecarui utilizator si pe modul in care isi poate promova el partea lui din acest social - ai sa fii minunat cum unii de pe paginile de hi5 au mii de vizualizari zilnice pentru ca isi promoveaza pe toate canalele care le stiu ei profilul.

Viral marketing, bloguri, forumuri pe astea ar trebui sa bati saua foarte mult, sa iti formezi comunitatea ta. Mai este un social facut de romani, ieseni - www.bioget.com pe un singur tip il stiu, au facut acum un concurs cu premii pentru cel mai activ user. Chestiile de marketing de genul asta prind in multitudinea de socialuri.

Sunt de acord ca o folosire a tuturor metodelor este una buna numai ca trebuiesc luate in calcul prioritatile pentru fiecare. Incearca cate putin din fiecare si vezi care e mai eficienta.

Mediaconvertor
09-23-2008, 03:16 PM
Salut,
Eu as incepe cu virale si cu AdWords. Cu 50 ron/zi, o campanie bine setata/targetata iti poate aduce lejer 2000 de vizite. Am o astfel de campanie pe un site pentru femei si merge foarte bine. Da, e musai sa mergi si cu SEO dar la inceput, cand nu stie lumea de tine, mergi si pe AdWords. Problema cu campaniile AdWords in Romania e ca daca ne concentram pe search, ne rupe la bani...e jaf la drumul mare. Daca ne axam pe content, platim foarte putin. In campania AdWords de care spuneam mai sus, am luna asta Avg CPC 0.02. AdWords iti ofera un tool foarte interesant, niste rapoarte cu siteurile pe care-ti afiseaza ad-urile. Poti sa vezi pe care siteuri afiseaza mai des si de pe care-ti vin cele mai multe click-uri. Astfel, poti seta sa-ti afiseze doar pe acele siteuri sau sa-ti afiseze mai des pe acele siteuri.
Nu stiu daca o campanie pe bloguri ar fi OK. As putea fi mai concret daca as sti ce fel este siteul tau. Ma gandesc ca blogul fiind el insusi un instrument de socializare, cam vinzi castraveti gradinarului. Desigur, foame de bani a blogarului poate sa fie in avantajul tau si sa accepte sa-ti tina un banner. Oricum, daca nu-l vrea si are AdSense iar tu stii sigur ca e un bun referral, il servesti prin AdWords.
Parerea mea!

bloggero
09-26-2008, 02:08 AM
Eu sunt pentru rezultate in timp, nu pentru maisna de facut bani in 3 timpi si trei miscari
Deci doar seo si viral(facut si promovat usor si sigur doar pentru a ajuta si da un boost la seo)

Tudi
10-04-2008, 11:13 PM
Apropo de buget AdWords, citeam pe blogul plentyoffish cum baga cateva sute de mii in AdWords...lunar :) Deci din start cade varianta asta, daca vrei sa fii competitiv.

Varianta cu SEO cade iarasi pentru ca te bati pe keyword-uri gen "dating" banuiesc (ceea ce e aproape ca si cum te-ai bate pentru "Sex").

Ce-ti ramane? Creativitate si buzzmarketing. Cred ca e singura varianta viabila pentru un site de socializare.