View Full Version : Google suggestion goes live
CristinaBR
08-26-2008, 03:25 PM
Rasfoind azi de dimineata blogurile am dat peste mai multe posturi in care se spunea ca Google Suggestions, care a stat in Google labs timp de 4 ani de zile, va incepe sa fie pus pe prima pagina a Google peste tot. Mai multe detalii puteti gasi pe blogul google ( http://googleblog.blogspot.com/2008/08/at-loss-for-words.html ).
Eu m-am mai jucat de cateva ori cu Google Suggestions si mi se parea interesant faptul ca poti vedea si numarul de rezultate. Nu am gasit niciunde totusi ce inseamna rezultatele alea si in cat timp au fost efectuate cautarile.
Intrebarea mea este : cum va afecta, faptul ca vor pune tool-ul asta pe prima pagina, activitatea de SEO ? Pana la urma oamenii or sa inceapa sa foloseasca sugestiile de acolo, ar putea fi considerat un tool bun pentru alegerea cuvintelor cheie pentru un site ? Bine ...ca oricum sunt doar cuvintele mari acolo, pentru site-urile de nisa nu cred ca ar putea fi folosit.
Krumel
08-26-2008, 03:36 PM
Google Suggestions a existat dintotdeauna. Acum doar s-au gandit sa il scoata in fata, probabil pentru a mentine linia noutatilor de tip Google. Ei obisnuiesc ca la maxim o luna, o luna jumatate sa scoata ceva nou....e un branding interesant...tine numele lor actual si pe fluxul de stiri care servesc userii.
Numarul de rezultate te ajuta sa estimezi in mare cam care ar fi concurenta, dar nu e deajuns.
Partea buna cu aceasta optiune nu e ca vezi numarul de rezultate, ci ca iti sugereaza cautari. Nu intotdeauna cele mai bune, dar poti genera liste de cuvinte cheie (http://krumel.seo-point.com/unelte-pentru-creare-liste-de-cuvinte-cheie/). Am scris pe blogul personal despre asta.
Asa cum ai observat si tu, site-urile de nisa pot suferi de pe urma optiunii respective. Dar nu e neaparat, optiunea e posibil sa fie dezvoltata mult mai bine, nu degeaba l-au tinut 4 ani in laboratorul lor.
O sa aiba o influenta mare asupra userilor normali si astfel si asupra cautarilor. Pentru SEO nu e cine stie ce, pentru ca in timp userii or sa isi dea seama cat de utila e optiunea. Nu intotdeuna sugestiile acopera nevoia de cautare. Cam asta e marea problema.
Om vedea. :)
CristinaBR
08-26-2008, 03:45 PM
Nu a existat chiar dintotdeauna, de vreo 4 ani cam asa :). Pentru a genera liste de cuvinte l-am folosit si eu pana acum, ca alt tool care sa mearga pentru .ro nu am gasit. Bine ...era trafic.ro dar nu mi s-a parut relevant, multe site-uri mari din .ro nu folosesc serviciile oferite de astia.
Nu stiu daca va fi dezolvata in timp optiunea asta de sugestii, eu stiu tool-ul de vreun an de zile si tot asa a ramas. Probabil o sa se multumeasca sa arate doar cuvintele cele mai cautate la modul general, pt site-urile de nisa nu prea vad mometan sa se puna accentul in tool-ul asta pe viitor.
Krumel
08-26-2008, 03:52 PM
Nu a existat chiar dintotdeauna, de vreo 4 ani cam asa :).
4 ani cu Google pare dintotdeuna, mai ales ca inainte lor era cam intuneric :D
Nu stiu daca va fi dezolvata in timp optiunea asta de sugestii, eu stiu tool-ul de vreun an de zile si tot asa a ramas.
Mai mult ca sigur criteriile de sugerare de cautari au fost modificate, ele evoluand in functie de necesitati.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.