PDA

View Full Version : Veniturile din google ads

kirov
01-17-2008, 10:12 PM
Am deschis site-ul + forumu in aprilie din vara am avut trafic de la 600 de vizitatori unici pe zi, traficul a crescut la 1.200 iar veniturile din google ads erau 4-10$ pe zi (media era in jur de 7$) asa ca faceam pe luna intre 150-190 de $, insa in noiembrie am citit pe blogul adsense

http://adsense.blogspot.com/2007/11/accidental-clicks-fade-into-background.html

De aici a inceput declinul, am inceput sa castig 1 maxim 2 $ pe zi, eCPM-ul a scazut si el enorm, traficul a crescut, site-ul imi aduce 1500-1700 de vizitatori unici pe zi targetul USA si alte tari 80% RO 20%, forumu 350-450 de vizitatori pe zi targetul 95% RO, pozitia bannerelor nu am schimbato mi se pare o scadere prea drastica...

site-ul este gnx.ro si forum.gnx.ro

A mai semnalat cineva scaderea veniturilor?
Aveti vreo sugestie sa modific pozitia bannerelor etc?

Krumel
01-17-2008, 10:23 PM
Ca sa vad bannerul din dreapta, trebuie sa dau scroll. Nu am de ce sa dau scroll ptr ca articolele sint mici.

Ca regula, pune reclamele in partea in care nu trebuie sa se faca scroll.

Deasemenea, poti folosi headerul pentru reclame.

Din cand in cand e bine sa schimbi locul banerelor, sau layout-ul.

kirov
01-17-2008, 10:31 PM
eu nu am schimbat pozitia bannerelor de loc, trebuia sa dai scroll ca sa vezi banneru si cand faceam 4-5 $ pe zi, insa o sa tin cont de sugestia ta, sa vad doar cum sa modific ca sa fie un banner mai mic

Krumel
01-17-2008, 10:33 PM
Pai asta iti sugeram, sa le mai schimbi.

Eventual pune un heatmap sa vezi comportamentul utilizatorilor.

kirov
01-17-2008, 10:35 PM
nu am azit de termenul heatmap, iar pe wiki imi zice
A heat map is a graphical representation of data where the values taken by a variable in a two-dimensional map are represented as colours. A very similar presentation form is a Tree map.

Heat maps are typically used in Molecular Biology to represent the level of expression of many genes across a number of comparable samples (e.g. cells in different states, samples from different patients) as they are obtained from DNA microarrays.

Krumel
01-17-2008, 10:41 PM
crazyegg.com sau cauta pe google "free heatmap tools"

kirov
01-17-2008, 11:03 PM
am citit un articol despre heatmaps iar acest articol sugera un script open source pe care l-am instalat, o sa revin cu un mic review dupa cateva zile

Krumel
01-17-2008, 11:12 PM
kirov, primul link e un script asemanator.
Il poti incerca si ep ala.

kirov
01-17-2008, 11:14 PM
da am observat insa acela este paid, iar cel free la ei limita de trafic este 5.000 vizitatori unici ceea ce inseamna ca eu pot folosi scriptul doar 3 zile si nu ma ajuta prea mult

scriptul instalat de mine se numeste Click Heat labsmedia.com/clickheat/index.html

alecs
01-18-2008, 02:52 AM
A mai semnalat cineva scaderea veniturilor?
La mine venitul a ramas la fel, dar traficul s-a marit aproape de 2 ori. Deci tot la vale.

Adrian Basalic
01-18-2008, 03:52 PM
in principiu ar trebui sa creeasca plata per click, dar mai dureaza

kirov
01-18-2008, 06:00 PM
in principiu ar trebui sa creeasca plata per click, dar mai dureaza

ai un link unde ai citit stirea asta?

Adrian Basalic
01-18-2008, 07:15 PM
:)) nu-i nici un link, asa e normal sa se intample daca se imputineaza click-urile.

Krumel
01-19-2008, 05:04 PM
:)) nu-i nici un link, asa e normal sa se intample daca se imputineaza click-urile.

Click-uri mai putine, plata mai mare. Advertiserul isi pastreaza banii si plateste doar userii targetati, nu click-urile "din greseala".

Asa ar trebui sa fie.

bloggero
01-19-2008, 07:02 PM
o plata mai mare pe click nu se face in mod automat daca a scazut numarul de click-uri, eu zic asa .. cand afisezi mai putine adduri -> scade numarul de clikuri -> creste plata pe click.

bloggero
01-19-2008, 08:54 PM
e vechi dar sunt de acord cu el Six AdSense optimization tips for forums (http://adsense.blogspot.com/2005/10/six-adsense-optimization-tips-for.html)

kirov
01-25-2008, 07:50 PM
am revenit cu un mic review

Dupa ce am mutat banneru din dreapta (inainte trebuia sa dai scroll sa il vezi), in mijloc intre prima si a doua stire avem urmatoru raport (puteti vedea cele 2 printscreenuri)
In primul este un exemplu de venit in luna octombrie, inainte sa se schimbe bannerele, in al doilea printscreen sunt statisticile veniturile de pe 17 ianuarie pana acum

In timp ce traficul si Page impressions au crescut, clickurile s-au mentinut cat de cat constante insa Page CTR si eCPM a scazut la jumatate aproape

Krumel
01-25-2008, 08:33 PM
kirov, reediteaza atasamentele.
E riscant sa afisezi unele date din Adsense.

Click-urile si platile se pare ca au cam scazut la multi dintre noi.

mariusx
01-29-2008, 05:45 PM
Se pare ca luna ianuare este o luna moarta din punctul de vedere a raportului bani pe click.
Cam aceeasi bani ca si in decembrie numai ca in decembrie am avut de 3 ori mai putine clickuri (ceea ce e si normal am niste site-uri care nu sunt prea importante in decembrie). In schimb in ianuare ... trafic si click-uri la greu ... dar si foarte prost platite ... ~ 0,62 CPM.
Sa speram ca in februarie vor intra mai multi bani.

bloggero
02-05-2008, 03:21 PM
Pe decembrie si ianuarie a fost ok. Acum de 5 zile in februarie e jale la mine
1c/click :mad:

Krumel
02-05-2008, 08:05 PM
La mine e invers, Februarie a inceput in forta.
Chiar neasteptat de bine.

casperel
02-06-2008, 05:02 PM
@bloggero: la fel patesc si eu :(

revenco_andrei
02-07-2008, 10:19 PM
Cred ca scaderea veniturilor din google ads se datoreaza si numarului mare de publisheri. In cazul site-ului meu situatia este aproape tragica. Nici macar cele mai pesimiste planuri nu anticipau ca la 160.000 vizitatori/luna sa nu castig macar 200 $ . Se pare ca devine mai profitabil sa vand publicitate de unu' singur.

2sharp
02-07-2008, 10:30 PM
Se pare ca devine mai profitabil sa vand publicitate de unu' singur.

Mie oricum mi se pare mai profitabil sa vinzi publicitate de unul singur. Bineinteles, pentru asta trebuie sa ai un target, un site bine pus la punct, nu blog-uri, muzica piratata si colectii de avatare. Pe astia din urma, google ii scoate din rahat.

Niciodata nu am vazut reclamele google ca o chestie profesionista. Ma scarbesc site-urile pe care dau de asa ceva, adica ma scarbeau, ca mai nou le-am blocat cu kaspersky. :) Intri pe un site cu profil IT si vezi reclame de la google gen: poze cu tarfe, marirea penisului and co. WTF?

PS: Legat de reclamele google de mai sus, am auzit vorbe cum ca acele rezultate ar avea legatura cu cookies sau alte informatii private din browserul meu. Greu de crezut tinand cont ca nu vizitez site-uri cu asemenea continut, nu fac cautari dupa cuvinte ca cele de mai sus, si din cate stiu reclamele astea sunt afisate in functie de continutul site-ului si nu de profilul vizitatorului.

octav
02-16-2008, 09:40 PM
Mie mi se par destul de constante veniturile din adsense.
In general este o medie de 0,10-0,12$ /click
Un total din iulie2007 pana in prezent la mine e cam asa :
~15 siteuri pe care afisez anunturi
4,140,003 page impressions
17,365 clicks
Ce se vede clar la mine este ca a scazut numarul de clickuri/zi

bloggero
02-17-2008, 01:56 PM
nu mai inteleg nimic.
siteurile de funny sau ridicat iar la 7-11c/click
siteurile de fashion au scazut de la 8-10c/click
siteurile de dating/celebrity scad si cresc de la o zila alta : azi 1c/click , miine 12c/click
e o nebuneala totala

Krumel
02-17-2008, 06:24 PM
E in functie de continut si advertiser.

Aurel63
02-22-2008, 01:19 PM
dati si voi cpm-ul, ar fi mai concludent: eu am 0,30 , asa ca ma voi reorienta catre afiliate, cost per action. Stiu ca-i mai nasol, tre sa scrii vrajeli de calitae, sa convingi vizitatorul sa scoata bani din buzunar, respectiv de pe acrd, da cu CPM-ul asta....sau poate nu am laes nisa prea bine....

bloggero
02-22-2008, 02:18 PM
cel mai bun $3 pe medie de 7 zile - trafic 95% organic
cel mai prost $0.20 pe medie de 7 zile - trafic 5% organic

Aurel63
02-23-2008, 06:27 AM
Mie oricum mi se pare mai profitabil sa vinzi publicitate de unul singur. Bineinteles, pentru asta trebuie sa ai un target, un site bine pus la punct, nu blog-uri, muzica piratata si colectii de avatare. Pe astia din urma, google ii scoate din rahat.

Niciodata nu am vazut reclamele google ca o chestie profesionista. Ma scarbesc site-urile pe care dau de asa ceva, adica ma scarbeau, ca mai nou le-am blocat cu kaspersky. :) Intri pe un site cu profil IT si vezi reclame de la google gen: poze cu tarfe, marirea penisului and co. WTF?

PS: Legat de reclamele google de mai sus, am auzit vorbe cum ca acele rezultate ar avea legatura cu cookies sau alte informatii private din browserul meu. Greu de crezut tinand cont ca nu vizitez site-uri cu asemenea continut, nu fac cautari dupa cuvinte ca cele de mai sus, si din cate stiu reclamele astea sunt afisate in functie de continutul site-ului si nu de profilul vizitatorului.

Nu au nici o legatura cu cookie-urile; si mie mi se afiseaza si sterg cooki-urile dupa fiecare sesiune de firecfox.