PDA

View Full Version : Shopzilla

Adrian Basalic
01-17-2008, 11:44 AM
Sper ca aici e locul threadului :P

So, experimentez acum cu Shopzilla. Din start m-a frapat faptul ca nimic nu e clar, cum esti platit? e afiliat? cat? etc... Foarte putine informatii pe partea asta. Dupa o zi de afisari situatia arata asa:

impresii / clickuri / bani

Jan 15, 2008 14,027 55 $4.31

impresii - afisarile, normal ca la adsense
click-uri - aici e diferit, alea-s clickurile pe care le da userul in sait la tine, nu sunt platite cu nimic. ce e platit sunt click-urile pe care le da userul dupa ce ajunge in shopzilla si din shopzilla in site-ul merchant-ului
bani - vine cam 8 centi per click cost efectiv, cam putin, nu sunt sigur insa am impresia ca daca userul cumpara un produs incasezi mai gros.

La shopzilla ai posibilitatea de a pune in site la tine: bannere, produse alese de tine, cautare, linkuri, si mai era ceva, nu mai retin acu.

banii astia i-am facut cu 2 produse alese de mine, urmatoarea zi am pus banner, o sa vad si ala cum merge, statisticile au aparut abia azi pentru 15.

bloggero
01-17-2008, 02:51 PM
Ei zic:

When you link to Shopzilla, you earn revenue when traffic sent to us via your site links out to one of our merchants' sites. You will earn revenue on the per-click revenue that we generate. In other words, if someone clicks through to the Shopzilla site from your site and then clicks onto one of the merchants on that page, revenue is generated from that click. This is referred to as a redirect. Redirects are worth between $.20-$2.00.

Din datele tale nu rezulta plata care o spun ei, nici din ale mele. Problema e ca nu stii daca userul a dat click si la ei pe site nu numai la tine.

In plus daca dai click pe reclama in interfata lor de publisher, iti inregistreaza clickul dar nu e platit.

Platesc si CPM, dar nu scrie nicaieri (sau nu am vazut eu) care bannere/linkuri/etc sunt CPM.

Per total il recomand in detrimentul Adbrite-ului.

Adrian Basalic
01-17-2008, 04:04 PM
e nebuloasa mare. am sa incerc produsele lor, si o sa raman cu ala care face performante mai bune, va mai tin la curent. ar fi fost frumos sa imi arate si platile efective pe clickurile care merg spre merchant, poate am doar 2 de cate 2$ :)

Aurel63
01-25-2008, 02:03 AM
Am o intrebare:
-programul de afiliere este valabil si pentru Romania? dar pentru site-uri scrise in limba romana? e ok?
-sunt ok 4,31 dolari la 14 mii de impresii? mai bine ca veniturile din adsense la acelasi nr de impresii?

Merci.

bloggero
01-25-2008, 02:14 AM
Am o intrebare:
-programul de afiliere este valabil si pentru Romania? dar pentru site-uri scrise in limba romana? e ok?
-sunt ok 4,31 dolari la 14 mii de impresii? mai bine ca veniturile din adsense la acelasi nr de impresii?

Merci.

1- nu stiu . nu am incercat - ca sa adaugi un site in contul de publisher trebuie sa ii intrebi pe ei.
2.- mai bine ca adsense - nu cred, dar mai bine ca adbrite sigur. oricum eu vorbesc doar de siteuri in engleza (pe cele in romana :()

Adrian Basalic
01-25-2008, 11:30 AM
- nu este program de afiliere, e pay per click dar la merchant.
- la mine face mai multi bani ca acelasi banner de la adsense (ca merime ma refer) dar site-ul e oricum destul de prost monetizat...