View Full Version : Cateva metode da optimizare off page...
dpcdpc11
07-30-2008, 05:09 AM
voi aminti in urmatoarele randuri cateva din metodele de optimizare off page:
* adaugarea site-ului in paginile web de tip Social Bookmarks
* folosirea Google Webmaster Tools[site map]
* article marketing: postarea de articole online care sa contina anchored text links la site-ul promovat
* postarea in diferite forumuri folosind ca semnatura un hyperlink la site-ul promovat
* adaugarea de linkuri externe care sa duca la site-urile de pe SERP
* inregistrarea in directoare web
Nota: ordinea nu denota importantza metodelor.
de asemenea puteti continua lista cu alte metode mai mult sau mai putin cunoscute.
Krumel
07-30-2008, 11:34 AM
Unele din ele sint cu tenta black hat:
- postarea pe forumuri in scop de link building
- adaugarea de linkuri externe care sa duca la site-urile de pe SERP, am vazut asta folosita la un site de turism din .ro Evident site-ul presteaza spam la greu, nici nu ma mira.
Dar poate imi explica si mie cineva care e logica link-urilor catre rezultatele din SERPs....
O alta metoda care nu e postata aici ar fi: crearea de continut relevant astfel incat ele sa atraga link-uri naturale din continutul altor site-uri.
dpcdpc11
07-30-2008, 08:24 PM
iti spun drept ca n-am gasit nici o logica in faza cu linkurile externe... am incercat-o si eu insa nu pot spune sigur daca PR-ul a crescut datorita acestei metode...
n-am postat crearea de continut relevant pt ca m-am referit doar la metodele off page...
o alta metoda ar mai fi si:
*adwords de la google
Krumel
07-30-2008, 11:28 PM
Link-ul catre o pagina sau articol e offpage. :)
Oricum, asta e cea mai grea metoda.
Ar mai fi de retinut banere si text links.
dpcdpc11
07-31-2008, 02:44 PM
aaaa... am inteles eu gresit atunci.. asa este... linkul catre o alta pagina sau articol este intr-adevar off page method... ms de observatie si pt completare! vad ca nu-i prea activ forumul... se pare ca SEO inca-i o chestie noua la noi in Romania.
Krumel
07-31-2008, 03:08 PM
Nu prea e activ pentru ca in romania sintem obisnuiti sa ne rezolve altii problemele.
Dar asta nu e problema mea.
laufer
07-31-2008, 03:57 PM
crearea de continut relevant astfel incat ele sa atraga link-uri naturale din continutul altor site-uri. este cel mai greu de facut si cred ca este cel mai benefic. Adica vorba aia reclama "din gura in gura" este cea mai buna.
robyroy
09-15-2008, 11:29 PM
crearea de continut relevant astfel incat ele sa atraga link-uri naturale din continutul altor site-uri. este cel mai greu de facut si cred ca este cel mai benefic. Adica vorba aia reclama "din gura in gura" este cea mai buna.
Hehe, dar de ce sa ne strofocam prea tare creeand continut unic si de calitate cand putem sa spamam la greu ?:)
Din pacate cam asa gandesc multi dintre webmesterii din .ro
alecs
09-17-2008, 01:35 PM
Corect, insa din pacate se aplica in special siturilor care au deja un trafic decent. In cazul unui site la inceput nu as insista pe aceasta metoda. Daca ai ghinion, iti mai si fura cineva continutul si apoi apare inaintea ta in SERPs deoarece situl lui e mai vechi, autoritar sau vizitat mai des de google.
Krumel
09-17-2008, 02:39 PM
Mai postez si aici o serie de site-uri sociale romanesti care nu sint folosite, inca, in scop de link building ..din pacate:
Agreatorare RSS
globber.ro
agregator.ro
feeds.iread.ro
Sisteme de vot
De tip reddit.com:
ghidoo.ro
recomanda.ro
zilei.ro
De tip digg.com:
bagamare.ro
voxro.com
digg.ro
blogoree.ro
pligg.ro
13stiri.ro
digline.net
stiri.romstiri.com
doza.ro
Le-am mai postat pe niste forumuri si sint motivele mele pentru a crea o categorie specifica in DMOZ.
Le puteti folosi pentru a crea IBL-uri catre paginile interioare. E simplu de verificat daca au sau nu link direct sau nofollow.
le-am testat pe toate, unele aduc ceva trafic, nu foarte notabil dar aduc. Cu timpul sunt sigur ca va creste si noi numarul utilizatorilor care folosesc sistemele astea de tip reddit, dig si agregatoare, incet, incet ...
Krumel
09-20-2008, 12:36 PM
Ducu, nu trafic, ci IBL-uri.
da, IBL-uri aduc si sunt bune
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.