PDA

View Full Version : Estimare pret website

alecs
07-13-2008, 02:21 AM
Prin toate forumurile unde ma invart, gasesc mereu ideea ca valoarea unui site = (venit lunar - intretinere lunara) * x luni.
Inteleg ca cel care investeste vrea sa isi recupereze banii, dar munca depusa pentru construirea sitului unde intra? Eu daca as dezvolta un site nou dupa care l-as vinde, ar valora 0?

Acum cateva zile am primit un email de la cineva care dorea sa imi ofere un pret "generos" pentru un site (spunea 12 * venit lunar). Oricum nu doream sa vand nimic, dar m-a enervat putin ideea asta. Situl respectiv l-am facut de la 0, si l-am dezvoltat putin cate putin de multi ani. Nu e doar un cms downloadat si cu content free.

Voi ce pareri aveti? :)

Saitek
07-13-2008, 08:10 AM
Depinde de cod,cat de extensibil e etc...cati vizitatori ai,PR si etc,si treaba cu venit lunar nu se ia in considerare,pentru ca el poate sa isi dezvolte cum vrea el,daca ai vizitatori ai si bani.Dar daca ai 10 milioane de vizitatori pe luna..atunci ai si cheltuieli,sysadmins,server,banda etc...

Krumel
07-13-2008, 12:26 PM
Cred ca in principal trebuie sa estimezi capacitatea site-ului de a fi dezvoltat pe viitor si profitul pe care l-ar scoate daca ai investi in el.

Pentru mine restul criteriior gen: nume de domeniu, trafic, serps, sint mai putin importante.

Ducu
07-14-2008, 11:06 PM
Strategia proiectului si potentialul lui succes ca plan de business pe o anumita perioada de timp sunt doua argumente care le consider importante.

Evaluare pretului unui site nu cred ca respecta o regula ci este o chestie foarte subiectiva, uneori te poti risca si poti castiga si alteori consideri un proiect ff bun si il cumperi si pe urma dai kicks.

cssd'lite
08-17-2008, 09:39 PM
Nu sunt de acord cu formulele de calcul pentru astfel de tranzactii. Poti sa ai un site care nu aduce nici un venit dar are 15000 de vizitatori pe zi. Dupa formula ar valora 0 sau foarte putin desi e evident ca are un potential de monetizare imens. Daca la asta mai adaugi si vechime si eventual o arhitectura a datelor care sa permita updatarea usoara a surselor si a bazei de date, atunci valoarea site-ului creste si mai mult.

WDR (http://www.webdesign-romania.org)