PDA

View Full Version : CMS magazin online complex

ringwraith
07-09-2008, 05:37 PM
Ok, here we go, am nevoie de un CMS pentru magazine online care sa stie sa faca tot ce e mai jos:

- Affiliates – foarte important. Sau macar un modul de afisare a unor campuri cu produse dintr-un pool random, care sa poata fi luat de altii si pus la ei pe site.
- optiuni de payment multiple, sa includa modul TVA, etc
- Modul de introducere a continutului rapid (titlu, poze, descriere si pret + optiuni detaliate daca vor ei)
- optiuni de multiple shops (ceva de genul okazii : continutul se va baga in categorii, dar fiecare shop owner va putea avea shopx.declonline.ro ). Sau daca nu continutul va fi introdus pe categorii dar vom avea si sortarea dupa shop.
- optiune de creare cont cu istoricul comenzilor in el, cu urmarirea comenzilor daca se poate, etc.
- Modul de newsletter catre cei care au cont.
- Reviews la un produs (de preferat din interfata user-ului, dupa ce ai cumparat produsul, sa ii poti oferi o nota si un review - la 2 saptamani de la comanda, daca nu ai dat deja review, sa primesti pe mail un mesaj: ati fost multumit de produs si de servicii, etc. Acordati un review produsului + dati niste sugestii. )
- Integrare cu parte de continut text (Cu wordpress sau ceva de genul asta)
- posibilitate administrare coada de comenzi pentru fiecare distribuitor/owner de shop din sistem

Exista asa ceva free? Eu din ce am cautat pana acum am gasit Virtuemart-ul pe Joomla si Magento , dar ambele mai au mici flaws.

Astea sunt free, insa sunt dispus sa si platesc nu e bai. Xcart-ul ar mai fi o solutie, insa nici el nu stie tot ce vreau eu iar 700 de dolari pe o singura licenta mi se pare ca nu merita pentru ceea ce ofera in plus peste chestiile free.

Anyway, astept un raspuns daca se poate.
Danke

iamntz
07-09-2008, 07:52 PM
virtuemart (de fapt joomla) se mişcă greoi, e greu de optimizat şi e plin de bugs. Cel puţin aşa era acum vreo 2-3 ani când am încercat să-l folosesc.
Magento l-a testat un amic şi a zis că e destul de idiot proof şi că se mişcă bine
Ar mai fi şi ăsta (http://www.magazinosaurus-rex.ksd.ro/).

Krumel
07-09-2008, 09:12 PM
Ubercart (http://www.ubercart.org/) is an exciting open source e-commerce package that fully integrates your online store with Drupal, the leading open source content management system. This is a killer combination for anyone looking to build a community around a product, sell access to premium content, offer paid file downloads, and much much more!

Mesterul Necropsique a prestat cu el un magazin de obiecte decorative (http://www.acajuchic.ro/).

iamntz, softul dat de tine apartine lui kevinro si e foarte bun. Am lucrat pe el.

ringwraith, alege din ce ti se ofera. :)

ringwraith
07-10-2008, 01:04 PM
Toate astea le stiam, insa nu imi ofera ce am eu nevoie. Cat despre softul romanesc, de asta nu stiam si o sa arunc un ochi pe el chiar acum. Danke

dacian
07-10-2008, 01:40 PM
virtuemart (de fapt joomla) se mişcă greoi, e greu de optimizat şi e plin de bugs. Cel puţin aşa era acum vreo 2-3 ani când am încercat să-l folosesc.
Magento l-a testat un amic şi a zis că e destul de idiot proof şi că se mişcă bine
Ar mai fi şi ăsta (http://www.magazinosaurus-rex.ksd.ro/).
putin offtopic ( referitor la prima parte a citatului de mai sus ):
"am folosit si eu windows 95 acum cativa ani si nu e bun de nimic , asa ca va recomand sa folositi altceva".
Si sa revin ontopic : daca tot afirmi ca joomla e plina de buguri si se misca precum pixul de ce nu ne spui si pe ce sisteme ( server + client ) ai facut aceste teste ( sau e vorba doar de postari doar de dragul de a posta ) ? Este o vorba destul de inteleapta : "unealta cea mai utila este unealta care te ajuta sa-ti faci cel mai bine treaba" , daca poti ( sau stii ) sa faci asta cu joomla este ok , daca poti face asta cu un alt cms sau alt script iarasi este ok .Indiferent ce script vei folosi tot va trebui sa modifici prin el la un moment dat , atunci te ajuta foarte mult faptul ca esti deja familiarizat cu el .
De aceea sfatul meu este sa folosesti intotdeauna scriptul care ti se pare cel mai familiar si usor de folosit ( nu uita ca toate scripturile au avantaje si dezavantaje, plusuri si minusuri ).

bogdi
07-10-2008, 02:45 PM
prestashop ?

lucian.sarbu
07-10-2008, 10:38 PM
MRex nu permite afilieri. In acest sens noi am facut ca fiecare categorie sa poata fi publicata in format in RSS pentru a fi preluata usor pe un alt site, dar inca nu am inaintat in directia asta.

Nici nu e o platforma gen mall online, ca pe pe okazii sau pe bizoo. E o platforma de comert online si e facuta sa fie folosita de un singur magazin.

Cred ca ceea ce cauti tu nu prea se gaseste nici free, nici ieftin. Probabil va trebui sa gasesti pe cineva sa ti-l faca de la 0.

Adrian Basalic
07-11-2008, 11:01 AM
mie mi se pare ca vrei solutie la cheie dar sa nu dai bani pe ea. cand o sa invatati ca mularea unui soft pe nevoile voastre costa?

Krumel
07-11-2008, 11:35 AM
Macar sa se stie de existenta lui sau ca exista firme care pot face asa ceva, contra cost evident.

iamntz
07-11-2008, 08:48 PM
"am folosit si eu windows 95 acum cativa ani si nu e bun de nimic , asa ca va recomand sa folositi altceva".
Si sa revin ontopic : daca tot afirmi ca joomla e plina de buguri si se misca precum pixul de ce nu ne spui si pe ce sisteme ( server + client ) ai facut aceste teste ( sau e vorba doar de postari doar de dragul de a posta ) ? Este o vorba destul de inteleapta : "unealta cea mai utila este unealta care te ajuta sa-ti faci cel mai bine treaba" , daca poti ( sau stii ) sa faci asta cu joomla este ok , daca poti face asta cu un alt cms sau alt script iarasi este ok .Indiferent ce script vei folosi tot va trebui sa modifici prin el la un moment dat , atunci te ajuta foarte mult faptul ca esti deja familiarizat cu el .
oh, da. am postat doar pentru că sunt un vânător de posturi. sunt în extaz de fiecare dată când apăs reply iar fiecare +1 la numărul de posturi este orgasmic. Inclusiv acest post inutil în care îţi dau peste nas că te-ai luat de mine îmi provoacă o plăcere inimaginabilă...

iamntz, softul dat de tine apartine lui kevinro si e foarte bun. Am lucrat pe el.
Ştiu de el pentru că m-a întrebat un potenţial client dacă mă bag la o customizare. Din păcate oferea un preţ mult prea mic, aşa că am renunţat :)

@lucian.sarbu: cei de la M-rex se lăudau pe pagina oficială că este destul de extensibil. Mă gândesc că un modul de afilieri nu este cine ştie ce :|

Scorillo
07-13-2008, 11:10 PM
ringwraith, te rog sa postezi ce solutie ai ales si de ce (dupa ce o sa alegi), eventual un link cu magazinul sa-l vedem "in action", pentru ca mai sunt si altii interesati de subiect (adica eu). multumesc.