View Full Version : Este ceva mai bun decit wordpress ?
bloggero
01-15-2008, 09:02 PM
Este ceva mai bun decit wordpress ? - ca platforma de blogging ma refer.
Daca stiti spuneti-mi si mie (eu am renuntat la el in favoarea unui cms.)
iamntz
01-15-2008, 09:45 PM
alternative ar fi textile, expression engine, typo. Cât de bune sunt... nu ştiu pentru că nu am folosit.
Dar cred că ar trebui să ne spui mai întâi ce nu-ţi convine la WP...
Ovidiu
01-16-2008, 12:04 PM
Ce te-a nemultumit la Wordpress si ce avea in plus CMS-ul?
Adrian Basalic
01-16-2008, 12:28 PM
e cel mai popular, lots of plugins, asta e cam ca FF asa :D
Krumel
01-16-2008, 12:30 PM
E, dar nu prea poti sa faci ce vrei cu el.
Drupal poate.
Adrian Basalic
01-16-2008, 12:55 PM
pana la urma e platforma de blogging, asta poti sa faci in bune conditii si cu nenumarate optiuni. drupal e un CMS
iskanderul
01-16-2008, 01:14 PM
drupal e mai bun. si in urmatorii ani sunt convins ca va creste in popularitate.
http://www.linux.com/feature/60948
nd, your choice of one over the other will have more to do with your preferences and needs than with any advantage or disadvantage one has over the other. On the one hand, if you like as much control as possible over every aspect of your blogging, or need to manage multiple blogs, then Drupal is designed for you. On the other hand, if you are willing to let the program do some of the management for you and have relatively simple needs, a preference for navigation efficiency, and only a single blog -- or perhaps two or three at the most -- then you will probably be happier in WordPress.
Krumel
01-16-2008, 01:28 PM
drupal e un CMS
Atunci, Wordpress e cea mai buna platforma de blogging.
Nu exista nimic mai complet, inca.
iskanderul
01-16-2008, 01:38 PM
cred ca este eronat sa-l consideram platforma de blogging ca si drupal poate fi blog:
http://dir.blogflux.com/software/drupal.html si wordpress cms.
Pana la urma ambele manageriaza content.
Cea mai buna platforma de blogging este cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Nu cred intr-o clasificare generala si o solutie general valabila. Este ca si in cazul platformelor de comert electronic. Exista x variante, unele mai bogate ca altele in features sau posibilitati... Cea mai buna este cea care corespunde cerintelor viitorului magazin.
Sa fim seriosi... Pana la urma ce este un blog?? Poti face chiar tu in 2 ore o mini platforma de blogging care sa corespunda 100% cerintelor tale. Chiar nu cred ca folosesti tot ce pune la dispozitie o platforma de blog, oricare, si la fiecare de asemenea simti lipsa unor features...
Ovidiu
01-16-2008, 03:16 PM
Cea mai buna platforma de blogging este cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.
Precum si cea pe care o cunosti cel mai bine. Poti obtine foarte repede ce vrei de la un schelet stiut pe de rost pe care adaugi plugin-uri pentru nevoi punctuale.
bloggero
01-16-2008, 03:42 PM
Eu am inceput cu blogger.com
am continuat cu wordpress.org
si am ajuns sa lucrez cu drupal.org.
Cu cit ma familiarizam cu o platforma cu atat aveam mai multe pretentii. Deocamdata cam toate imi sunt satisfacute de drupal.
@ca observatie: ergonomia scade tot in aceasta ordine, posibilitatile de optimizare cresc tot in aceasta ordine
Necropsique
01-16-2008, 05:28 PM
Precum si cea pe care o cunosti cel mai bine. Poti obtine foarte repede ce vrei de la un schelet stiut pe de rost pe care adaugi plugin-uri pentru nevoi punctuale.
Subscriu.
Imi trecuse prin cap sa fac un shop tot pe drupal tocmai din cauza ca sunt familiar cu scheletul, module, hack-uri, etc.
Sunt unele mai bune decat altele, care te ajuta mai mult sau mai putin, indiferent de ce faci.. insa ca sa scurtezi timpul luat de dev, cel mai bine e sa folosesti un sistem pe care il stii.
darkstar_tfd
01-16-2008, 08:44 PM
Atunci se poate folosi pana si Joomla, chiar si la blogging. E un CMS destul de stabil si poti adauga cam orice la un site care poate parea simplu. Si sistemele de online shopping care sunt suportate de Joomla sunt ok ( OSCommerce for JS , VirtueMart ). Discutia se intinde, si tind sa fiu de acord ca sistemul cel mai bun e cel care satisface nevoile...si il cunosti cel mai bine.
andrei
01-19-2008, 04:21 PM
Wordpress din punctul meu de vedere are avantajul unei comunitati foarte mari de developeri care te ajuta din multe puncte de vedre, din pacate la un anumit nivel este limita din cauza faptului ca nu a fost gandit ca si solutie pentru siteuri foarte mari cu tenta catre cms.Drupal mi se pare de viitor daca ar avea o comunitate la fel de mare ca wordpress mai mult ca sigur ar oferii surprize placute.
Aurel63
01-24-2008, 11:16 AM
Este ceva mai bun decit wordpress ? - ca platforma de blogging ma refer.
Daca stiti spuneti-mi si mie (eu am renuntat la el in favoarea unui cms.)
CMS-ul e alta chestie, dar din cate am inteles si wordpress-ul poate fi utilizat ca si cms.
Deci nu putem compara joomla cu wordpress, pur si simplu pentru ca wordpress este o platforma de blogging, in timp ce cu joomla poti face un portal complex (vezi cazul rol.ro care foloseste platforma joomla)
Asa ca, depinde ce vrei sa faci: blog sau portal...
PS Cat despre platforma de blogging, nu stiu daca intr-adevar te-ar entuziasma ideea ca o alta platforma este mai buna; wordpress, pana la proba contrarie, este cea mai populara platforma si banuiesc ca si tu esti familiarizat cu ea, deci de ce sa schimbi platforma? in plus, daca ai nevoie de ceva plugin-uri, teme, tutoriale, suport, le gasesti lejer pe net.
Tin sa precizez ca aceasta e o parere personala, deci subiectiva. Poate te va ajuta la ceva in luarea unei decizii, poate nu.
Oricum, multa bafta!
iskanderul
01-26-2008, 03:14 PM
Eu am inceput cu blogger.com
am continuat cu wordpress.org
si am ajuns sa lucrez cu drupal.org.
Cu cit ma familiarizam cu o platforma cu atat aveam mai multe pretentii. Deocamdata cam toate imi sunt satisfacute de drupal.
@ca observatie: ergonomia scade tot in aceasta ordine, posibilitatile de optimizare cresc tot in aceasta ordine
poate faci niste tutoriale pentru drupal ca am incercat si eu si m-a durut capu :D
stiu ca este mai bun si poate foarte multe.
si cred ca tendinta blogului evolueaza spre CMS pentru ca deja bloggul a crescut.. ofera resurse, informatii, facilitati, articole si o multime de alte lucruri.. nu mai e un jurnal lung pe o pagina....
bloggero
03-10-2008, 01:21 PM
am sa fac. stie cineva un soft free si bunicel pentru screen cast ?
Scorillo
06-23-2008, 03:21 AM
am folosit in trecut Serendipity (http://www.s9y.org/), care mi se pare excelent. Nici nu stiu de ce m-am schimbat pe Wordpress... daca mi-aduc bine aminte, din cauza admin panel-ului din web host, pentru ca il puteam instala automat si mi-a fost lene la momentul respectiv sa uploadez fisierele Serepndipity.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.