View Full Version : Coincidenta sau nu?
Scorillo
06-23-2008, 03:17 AM
Am observat ca am sarit in sus (nu de bucurie, ci la pozitionarea in Google) la cateva zile dupa ce am adaugat cateva link-uri catre site-uri din acelasi domeniu (diferenta este ca site-urile respective sunt in engleza). E doar coincidenta sau nu? Si in cazul in care nu este, cam cate link-uri as putea avea fara sa ma afecteze in mod negativ?
Krumel
06-23-2008, 10:49 AM
Scorillo, site-urile in engleza au un trust ceva mai ridicat decat cele regionale. Cred ca iti este clar de ce.
Evident nu toate site-urile au trust potrivit, dar sint vazute destul de bine.
Un link venit de pe un site englezesc, cedeaza o parte din trust si ajuta site-ul respectiv sa urce. Urcarea nu e neaparat stabila/definitiva, in principiu ar trebui sa iti faci numarul de IBL-uri straine de calitate...atat cat sa nu mai fii dat jos din SERPS.
Daca site-ul de pe care ai link, e un site tehnic (tutoriale Php, photoshop, flash, etc) si e vazut bine, un link de acolo e au curat.
Nu te arunca dupa link-uri ca numar, ci ca si calitate. Sint mult mai bune.
Scorillo
06-23-2008, 12:49 PM
nu nu... m-ai inteles gresit. eu am pus pe site-ul meu cateva link-uri catre asemenea site-uri cu trust mare.
Krumel
06-23-2008, 12:57 PM
Nu te afecteaza, iar daca sint releted e si mai bine. Te catalogeaza ca avand continut asemanator cu acele site-uri.
Scorillo
06-23-2008, 12:59 PM
aha... am priceput. multumesc pentru lamuriri, se poate lock topic de-acuma.
Krumel
06-23-2008, 01:23 PM
External links - ajuta in vreun fel? (http://www.seo-romania.com/forum/showthread.php?t=210&highlight=outgoing) - related.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.