PDA

View Full Version : Duplicate content

liviu.mirea
01-15-2008, 06:03 PM
Salut! Am un site de fotografii in care fiecare poza are un topic dedicat intr-un forum. Poza o vezi pe site, iar daca vrei sa adaugi un comentariu, il adaugi in topicul respectiv. Problema este urmatoarea: Pe site mai afisez, alaturi de poza, primele 4-5 posturi din topic alaturi de un buton 'Vezi toate comentariile' care te duce pe forum. Pot fi penalizate paginile pentru asa ceva? Practic, foarte multe comentarii se vor regasi in doua locuri - si pe site, si pe forum.

AgLiAn
01-15-2008, 06:09 PM
Da, vei avea duplicat content. Iti recomandat ca intr-unul din locuri sa folosesti "more".

Krumel
01-15-2008, 06:10 PM
Salut Liviu.
Daca vrei pune un link sa stim despre ce vb.

Daca nu vrei, ca un continut sa fie duplicat trebuie sa apara in totalitate pe alte pagini.
Ca sa eviti duplicatul, pune Nofollow catre link-urile care au continut duplicat.

liviu.mirea
01-15-2008, 06:29 PM
N-am vrut sa se creada ca fac reclama. :)
Un exemplu de pagina: http://www.picof.net/concursuri/macro-floral-47/natura-nu-e-curata-e-pura--142/
Sub fotografie sunt comentariile de pe forum si un link catre topicul respectiv.

Daca se considera duplicate content, cred ca voi pune pe site toate comentariile iar pe paginile de pe forum noindex in meta. Are acelasi efect ca nofollow, nu?

Krumel
01-15-2008, 06:41 PM
Pentru site:picof.net apare:
Results 501 - 503 of about 1,090 from picof.net.

In order to show you the most relevant results, we have omitted some entries very similar to the 503 already displayed.
If you like, you can repeat the search with the omitted results included.

Restul ala nu prea e indexat de Google.

Ar trebui sa faci in asa fel sa ai descrieri si titluri diferite ptr. fiecare pagina sau tag..