PDA

View Full Version : StumbleUpon traffic review

alecs
01-15-2008, 04:49 AM
M-am gandit ca ar fi ok sa postam eventualele experiente cu site-uri gen digg.com, cum anume am ajuns acolo, ce tip de trafic am primit, etc.

http://www.stumbleupon.com/images/logo_su_36x36.png
Eu am avut (si inca am) spike-uri de trafic de pe StumbleUpon (http://www.stumbleupon.com/). Site-ul in cauza este unul de entertainment/humor in engleza (acesta (http://www.lolhome.com/), mai exact). Probabil nu orice site ar avea un succes ci mai degraba blogurile, siturile cu articole si in general content de 1 pagina, stand-alone, fara a fi necesara navigarea in prealabil a sitului. De asemenea, nisele mai cautate sunt cele de tehnologie sau chiar entertainment.
Traficul de pe SU apare mai degraba din randul celor care folosesc toolbarul si nu neaparat de pe stumbleupon.com. De aici si calitatea foarte indoielnica a traficului. Din loguri reiese ca majoritatea vizitatorilor vizualizeaza doar 1 sau 2 pagini dupa care parasesc situl. Pe ads nici vorba sa mai dea click cineva.
De obicei, exista un pattern al traficului generat. Initial o singura pagina este "stumbled" in continuu timp de aproximativ o zi dupa care in urmatoarele zile se reduce treptat. Pe parcurs pot aparea unele "spike"-uri mai mici (alte pagini).
Exista si posibilitatea de a cumpara vizitatorii ($0.05 bucata). Am facut un test cu 10$ care s-au facut nevazuti imediat. Nu recomand deloc advertisement pe SU din cauza bounce rate-ului.

Contra
trafic mare in timp scurt (acum 1 saptamana mi-a fost suspendat situl din cauza numarului de requesturi)
0 conversions (vizitatorii vin si pleaca imediat)
Pro
multi vizitatori unici
expunere: uneori se intampla ca unul dintre vizitatori sa mai scrie intr-un blog o insemnare despre site si hop un link de calitate :)

Am atasat traficul de pe situl meu primit de pe SU. In toata aceasta perioada, Google a fost pe locul 2 in topul surselor de trafic (vizitatori unici).

Krumel
01-15-2008, 11:51 AM
Felicitari pentru initiativa.
Eu apreciez mai mult userii veniti de pe SU decat de pe digg, spre exemplu.

In mare parte ceea ce spui e adevarat si se aplica la marea majoritate a site-urilor, dar daca pe digg in general o sa gasesti webmasteri sau persoane "inarmate" pentru social, pe SU o sa gasesti common user.

Am avut experiente pe digg si sincer nu am vazut nimic interesant decat trafic mult. Trafic care nu e orb la reclame, trafic care nu comenteaza, dar trafic care da serverul jos (am avut experiente).

SU trimite trafic ce are ca unda de efect cateva zile, digg te rupe 2-3 zile si dupa aia nimic.

Eu prefer pentru click-uri traficul organic, site-urile de social le folosesc ptr promovare.

Conversia depinde de la site la site, in functie de pozitionarea reclamelor, continut, etc.

Necropsique
01-15-2008, 12:20 PM
expunere: uneori se intampla ca unul dintre vizitatori sa mai scrie intr-un blog o insemnare despre site si hop un link de calitate

+ cei care dau 'i like' vor avea un link pe subdomeniul profilului lor spre site-ul respectiv.. link-uri cu nofollow , desigur

Alte avantaje nu am vazut la stumble.

Adrian Basalic
01-15-2008, 12:28 PM
stumble e singurul social care aduce trafic pe durata relativ mai lunga. digg ti-i aduce toti odata in juma de ora, iti pune saitul jos, si maine nu mai vin decat razlet de acolo.

si da, aproape toti userii de pe sociale sunt adblind, asta nu inseamna ca daca ai fost stumbled nu-ti cresc castigurile. Nu cresc raportat la diferenta de trafic, dar cresc.

Krumel
01-15-2008, 12:36 PM
Eu prefer 500 impressions, 4 click-uri, 2-3 $; decat 4000 impressions , 15 click-uri, 5$.

Castigul e mai mare, cu 2-3 $, dar la numarul asta de click-uri ar trebui sa fie si mai mare.

Asta e diferenta dintre click-urile venite de pe organic si cele de pe refferal/social.

Prefer organic. :)

darkstar_tfd
01-15-2008, 01:30 PM
Nu prea folosesc Sistemele SB, poate din cauza faptului ca lucrez in mare cu online shops si acolo nu au nicio valoare. E mai important sa ai trafic pentru target, mai putin pe explozii nefolositoare.

alecs
01-15-2008, 10:01 PM
Chiar daca nu e prea folositor, tot trafic este :). Nu pot sa spun ca am folosit SU, mai degraba au "descoperit" altii pagini. Situl genereaza cat de cat si un trafic organic (de calitate :p). Cred ca o singura data am "spart eu teava" dar spike-ul s-a simtit doar dupa cateva zile.