kmofo
05-12-2008, 01:47 PM
Dupa cum promiteam acum ceva timp am incercat sa fac un experiment legat de linkurile externe... Iata cum am procedat:
1) Am ales un keyword nu foarte concurential: "dioxina".
2) Am creat doua bloguri pe blogspot: dioxina-nu.blogspot.com si dioxina-fara.blogspot.com . Am incercat sa pun continut similar, titluri similare, url-uri similare, densitati similare fara continut duplicat.
3) Singura diferenta consta in faptul ca dioxina-fara.blogspot.com contine linkuri externe catre primele site-uri din SERPS pentru cautarea "dioxina".
4) In ceea ce priveste promovarea am plasat cate un link pentru fiecare intr-un articol mai vechi de-al meu, plasat aici: woow.3x.ro . Dupa aceea, am "digg-uit" ambele stiri.
5) Din momentul in care au aparut la SERPS, le-am lasat sa fiarba la foc mic:) vreo doua luni.
Iata si concluziile dupa doua luni:
6) PR: dioxina-fara.blogspot.com (cel cu linkuri externe) : PR0
dioxina-nu.blogspot.com : PR N/A
7) SERPS: dioxina-fara.blogspot.com - pagina 17 dupa "dioxina" pe google.ro (http://www.google.ro/search?q=dioxina&hl=ro&start=160&sa=N)
dioxina-nu.blogspot.com - nu apare in primele 50 de pagini dupa "dioxina"
Pare sa reiasa ca linkurile externe ajuta! Am gresit/omis oare ceva?
1) Am ales un keyword nu foarte concurential: "dioxina".
2) Am creat doua bloguri pe blogspot: dioxina-nu.blogspot.com si dioxina-fara.blogspot.com . Am incercat sa pun continut similar, titluri similare, url-uri similare, densitati similare fara continut duplicat.
3) Singura diferenta consta in faptul ca dioxina-fara.blogspot.com contine linkuri externe catre primele site-uri din SERPS pentru cautarea "dioxina".
4) In ceea ce priveste promovarea am plasat cate un link pentru fiecare intr-un articol mai vechi de-al meu, plasat aici: woow.3x.ro . Dupa aceea, am "digg-uit" ambele stiri.
5) Din momentul in care au aparut la SERPS, le-am lasat sa fiarba la foc mic:) vreo doua luni.
Iata si concluziile dupa doua luni:
6) PR: dioxina-fara.blogspot.com (cel cu linkuri externe) : PR0
dioxina-nu.blogspot.com : PR N/A
7) SERPS: dioxina-fara.blogspot.com - pagina 17 dupa "dioxina" pe google.ro (http://www.google.ro/search?q=dioxina&hl=ro&start=160&sa=N)
dioxina-nu.blogspot.com - nu apare in primele 50 de pagini dupa "dioxina"
Pare sa reiasa ca linkurile externe ajuta! Am gresit/omis oare ceva?