PDA

View Full Version : Fenomenul Yuppie in Romania

nicky4
05-11-2008, 02:09 PM
Ati auzit de Yuppies? Se pare ca sunt noii arendasi ai Romaniei :).....Pastrand proportiile, Yuppies sunt noii profesionisti imbogatiti sau nu, care lucreaza in transnationale si castiga o gramada de bani. Evident, castigand o gramada de bani, acesti oameni au dezvoltat o extraordinara creativitate in a cheltui acesti bani, mergand de la excursii extravagante, gadgeturi cu care se afiseaza ostentativ pana la haine scumpe si cluburi exclusiviste. Se pare ca in strainatate fenomenul a atins apogeul prin anii 80-90, dar la noi abia se infiripa....Oricum cateva aspecte legate de zgomotul cu care se manifesta acesti oameni in societate devine cel putin suparator....

Oare banul domina absolut totul? Chiar si bunul simt? Sunt foarte dezamagit si astept sa-mi spuneti, poate vad nu vad eu lucrurile clar.

Necropsique
05-11-2008, 03:26 PM
Salut nicky, si bine ai venit.

Chiar nu stiam ce e un Yuppie (http://en.wikipedia.org/wiki/Yuppie) pana astazi.

Da, se pare ca e plin de yuppies peste tot. Fiecare cu valorile lui.. pentru unii se pare ca pe primul loc sunt banii si averile in general.. de dragul banilor, evident.

Imi pasa ? NU. Refuz sa imi iau tv pentru ca avem televiziuni si media de rahat, avem politicieni care nu stiu decat sa zambeasca, cultura e la pamant, nivelul de trai e o gluma, oamenii traiesc dupa valori dictate, etc.. si toate acestea se invart in jurul banilor.. un plus (yuppies) la gramada asta de gunoi nu ma afecteaza cu nimic.. o galeata de rahat nu isi schimba din valoare daca o mai umpli putin :)

Iti recomand sa iti plimbii ochii prin alte zone.. pentru ca optica fiecaruia e subiectiva.. vezi si intereseaza-te de ce iti pasa, nu de toate mizeriile care ies la suprafata in viata de zi cu zi.

Cateodata ignoranta e o binecuvantare :)

iamntz
05-11-2008, 05:34 PM
păi... este tipul clasic de parvenit sau frustrat de condiţia iniţială.
Aceşti yuppies, dacă le răscoleşti puţin trecutul, vei vedea că vin din medii sociale complet diferite decât cele în care sunt acum. Vor să-şi „recupereze” trecutul în orice fel posibil. That's all :)