View Full Version : Experiment periculos - stergerea unui domeniu din google
Ati citit bine, fac un experiment periculos: stergerea unui intreg domeniu din indexul google astfel incat sa il aduc la stadiul de invizibil, de negasit in rezultatele cautarilor in google.
(A mai facut cineva de aici acest experiment?)
Pentru aceasta am ales un domeniu cu extensia .ro pe care il am online de 3 ani, in acest moment are page rank 4, dupa ce pana anul trecut a avut 5. Pot spune ca punctul de PR pierdut a fost... pierdut intentionat.
Motivul principal pentru care fac asta este ca exista in indexul google foarte multe pagini fara continut relevant practic, pe care vreau sa il inlatur cu 2 scopuri: curatarea indexului google de mizeria (inutila cuiva) ce IMI apartine, si luatul de la capat - in sensul ca vreau dupa excluderea totala a continutului vechi sa indexez continut nou si util.
Riscuri? Exista. Unul si cel mai mare ar fi ca s-ar putea sa plang mult timp pe la usa google-ului pentru reincludere, desi, daca lucrez cum trebuie la noul continut nu ar trebui (teoretic) sa dureze mai mult de cateva zile.
Alt risc care ar fi posibil: pierderea PR-ului actual. La fel, cred ca se poate obtne MACAR acelasi PR cu putina munca.
Pentru experiment folosesc Webmaster Tools de la Google. Am cerut stergerea intregului site azi, 8.05.2008. Sa vedem cat timp ii ia sa excluda un site la cerere. Pentru indexare stim cat ii trebuie. :)
Revin cu noutati...
Krumel
05-08-2008, 11:44 PM
Nu era mai simplu doar sa excluzi paginile?
Adrian Basalic
05-09-2008, 12:36 AM
kids, dont do this at home :)
eu nu cred sa ai probleme in a-l reintroduce in index
Necropsique
05-09-2008, 01:08 AM
Chiar sunt curios in cat timp il scoate din index prin metoda asta :)
Cu reincluderea nu cred nici eu ca ai sa ai probleme, insa PR-ul cred ca ai sa il pierzi pentru moment.
Sa ne tii la curent pls, sunt interesat de experiment.
Pustiu
05-09-2008, 01:27 AM
Am avut "surpriza" ca dupa redirecturi 301 paginile vechi sa imi ramana in indexul google luni de zile. Bine, din cate se pare nu e ceva de speriat daca raman chiar si un an.
Sunt curios in cazul de fata ce se va intampla. :)
Nu era mai simplu doar sa excluzi paginile?
Era, dar in alt context... Sunt aproximativ 16.000 pagini, care pleaca din root-ul adresei... Nu sunt sub un folder ca sa pot exclude folderul acela si sa ramana radacina...
Sa ne tii la curent pls, sunt interesat de experiment.
Evident, altfel nu mai postam aici...
Azi, 10.05.2008 am vazut rezultatul primei mele cereri de excludere a unui domeniu din indexul Google.
Mai exact, cererea mi-a fost respinsa! Motivul? Lipsa unui fisier robots.txt din care sa reiasa ca nu vreau ca site-ul sa fie indexat, sub forma:
User-agent: *
Disallow: /
+ lipsa tagului "noindex, nofollow" de pe paginile care trebuie excluse.
Concluzia nr 1 a experimentului:
Nu este de ajuns sa optezi si sa ceri excluderea contentului din Webmaster Tools. Este nevoie si de fisierul robots.txt si de meta-tag-ul noindex.
Am completat ceea ce lipsea si am refacut cererea de excludere. Asteptam...
Revin cu o completare importanta cred eu: Cu toate ca paginile site-ului inca nu au fost scoase din indexul google, acum observ ca PageRank-ul este egal cu 0!!! In extensia Firefox Show IP pana ieri aparea PageRank 4, acum apare PageRank 0.
Nu stiu cat de definitiva este schimbarea sau este o problema de la extensie, insa este prima oara cand vad o schimbare atat de majora si atat de rapida - repet: inca nu are paginile scoase din index.
Later edit: am verificat si cu alte tool-uri si toate afiseaza PR 0.
Iata ca nu am avut asa mult timp de asteptat... La numai o zi de la recererea de excludere, acompaniata de fisierul robots.txt despre care am scris mai sus, Google a exclus absolut toate paginile site-ului din indexul sau. Este de negasit chiar si cu comanda "site:".
Google imi acorda o perioada de gratie de 90 de zile in care pot cere reincluderea continutului in indexul sau, de unde tragem concluzia ca nu sunt sterse, ci doar ascunse.
Daca in aceste 90 de zile nu cer reincluderea continutului, probabil paginile vor fi sterse definitiv, ceea ce intentionez sa fac.
Concluzie:
1 - Prima data pierzi Page Rank-ul, indiferent de valoarea lui initiala ajunge la 0 imediat.
2 - Dureaza o zi sa ascunzi paginile site-ului tau din indexul Google.
3 - Dureaza 90 de zile stergerea efectiva din index, ceea ce iti ofera si un ragaz consistent de timp daca te razgandesti cu privire al stergerea acelui continut, si poti reveni asupra deciziei.
4 - Cat dureaza reincluderea domeniului cu continut nou? Inca nu stim, vom afla dupa cel putin 90 de zile...
Alte intrebari, idei, nelamuriri?
Krumel
05-12-2008, 11:32 AM
Cam mult 90 de zile pentru stergerea efectiva din index.
In timpul asta ce faci?
Cam mult 90 de zile pentru stergerea efectiva din index.
In timpul asta ce faci?
Pai nu prea ai ce sa faci decat sa astepti sa treaca perioada... Sa presupunem ca eu nu cer reincluderea continutului vechi, dar dupa 1 saptamana de la excludere am deja continut nou pe care as vrea sa il includ... Daca sterg robots txt care restrictioneaza spiderul, acesta imi va indexa continutul nou, sau pe langa acesta va adauga in index si continutul vechi???
Si iata ca am gasit o continuare pentru acest experiment (10x Krumi)... Asadar, voi scoate robots.txt si voi incerca sa indexez o pagina noua, absolut noua.
Krumel
05-12-2008, 01:29 PM
Da, de asta si intrebam, 90 de zile mi se pare mult.
E foarte util testul Toto. :)
Krumel
05-12-2008, 05:45 PM
Toto, crezi ca ar merge?
How to apply for a Google PageRank reconsideration (http://www.googletutor.com/2008/05/11/how-to-apply-for-a-google-pagerank-reconsideration/)
Toto, crezi ca ar merge?
Vom vedea... Am cerut reconsiderarea... :)
Se misca repede batranu' ... dar cam prost... A reinclus toate paginile vechi in index... Nu si pagina noua, care se regaseste intr-un sitemap cu doar 2 url-uri, si are si link de pe prima pagina...
Deci practic nu am facut nimic... m-am reintors la ceea ce aveam inainte, doar ca am pierdut (temporar cred, sper) PR-ul ...
Probabil chiar trebuie sa astepti 3 luni sa stearga tot continutul vechi si sa o ia de la capat...
Vom vedea... Am cerut reconsiderarea... :)
Si iata ca avem noutati: PR a revenit insa... Supriza! Nu mai este 4 cat era initial ci 2!!!
Avand in vedere ca in ultima perioada G a facut niste "jocuri" de PR si algoritm (cel putin asa a vorbit lumea) nu stiu daca scaderea PR-ului este efectul actiunilor mele sau efectul schimbarilor facute de Google. Cert este ca am ramas cu jumatate din PR. Ca si completare: la alte site-uri ce imi apartin nu am inregistrat in ultimele 6 luni sa zicem nici cresteri nici scaderi de PR. Site-ul experimentat este singurul care a avut de suferit. De aici trageti fiecare concluzii...
Krumel
08-09-2008, 01:44 PM
PR-ul conteaza mai putin.
Idexarea cum s-a facut?
Reindexat cum trebuie, ceva diferente la pozitionari?
Detalii te rog.
PR-ul conteaza mai putin.
Si da si nu... depinde ... In cazul meu, da, PR-ul conteaza mai putin... Daca ar fi director web m-as fi "suparat" un pic...
Idexarea cum s-a facut?
Nu prea am inteles intrebarea... Incerc totusi un raspuns: am reintrodus paginile in google prin stergerea robots.txt. Actiunea poate fi luata drept un "undo" la actiunea initiala de scoatere din index. Nu a fost folosit un sitemap xml.
Reindexat cum trebuie, ceva diferente la pozitionari?
Da, pe keywordurile principale s-a dus pe copca... De pe pagina 1, (deci top 10), a ajuns pe pagina 7 - 8 (deci, practic inexistent).
Krumel
08-09-2008, 10:52 PM
Mai ai rabdare...
darkstar_tfd
08-13-2008, 11:01 AM
Cred ca daca totusi domeniul are vechime va urca incet incet, mai ales daca mai ai grija cu cate un backlink din cand in cand.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.