View Full Version : primary master hard disk fail
tataraseni
05-08-2008, 11:35 AM
se mai poate face ceva cu un HDD care nu mai booteaza si afiseaza mesajul primary master hard disk fail ?
In BIOS nu stiu exact daca il vede pentru ca-mi afiseaza "none OR Ares C64K"
HDD scoate un zgomot permanent dar care nu deranjeaza... ceva ca un tic-tic-tic...
Daca nu pot nici macar sa recuperez datele am incurcat-o rau de tot...
Datele le poti recupera sigur, insa ramane de vazut la ce costuri! Din pacate nu stiu cum sa te ajut...
dacian
05-08-2008, 02:29 PM
Incearca sa recuperezi datele importante cu ajutorul unui "rescue CD" , personal prefer Linux-live CD .Cand face hdd-ul tic-tic sa te astepti sa-l pierzi cat de curand . Daca mai ai intrebari/nelamuriri te asteptam sa ne zici .
tataraseni
05-08-2008, 03:33 PM
Incearca sa recuperezi datele importante cu ajutorul unui "rescue CD" , personal prefer Linux-live CD .Cand face hdd-ul tic-tic sa te astepti sa-l pierzi cat de curand . Daca mai ai intrebari/nelamuriri te asteptam sa ne zici .
OK dar ce "rescue CD" Linux-live CD imi recomanzi ? Pe HDD-ul acesta aveam instalat Windows XP...
dacian
05-09-2008, 04:52 PM
Combinatia rescue-cd + memory stick pe usb face "minuni" ;) , ai putea incerca un knopix , kanotix , mepis , etc , majoritatea distributiilor noi stiu sa monteze device-urile automat . Toate datele critice de pe disc le pui pe memory-stick si le muti pe un alt calculator ( eu personal fac un back-up dublu > siguranta mai mare sa raman cu datele intacte ) .
tataraseni
05-10-2008, 06:52 AM
Combinatia rescue-cd + memory stick pe usb face "minuni" ;) , ai putea incerca un knopix , kanotix , mepis , etc , majoritatea distributiilor noi stiu sa monteze device-urile automat . Toate datele critice de pe disc le pui pe memory-stick si le muti pe un alt calculator ( eu personal fac un back-up dublu > siguranta mai mare sa raman cu datele intacte ) .
sa vedem daca-mi citeste HDD, incerc cu Knoppix Live... oricum de 2 zile l-am lasat la rece ca zi unii sa-l lasi in pace o perioada si isi revine cat sa poti copia datele sensibile...
tataraseni
05-10-2008, 05:27 PM
cred ca e distrus irecuperabil... Knoppix incearca sa booteze dar ramane la "Looking for CD in: /dev/hda" si poti sa astepti ore intregi ca nu se mai intampla nimic...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.