View Full Version : job ptr Virtual Private Server
Ianna
04-19-2008, 06:26 PM
stiu ca nu e tocmai forumul ptr asa ceva...dar who knows..poate unu dintre voi se pricepe.
Si eu si clientul am ajuns la concluzia ca avem nevoie de cineva care sa seteze VPS-ul FOARTE BINE. Avem nevoie de cineva care se pricepe bine la Virtual Private Server cu fedora-core-4 VIRTUOZZO si PLESK 8.
Faza e ca am trecut de la shared hosting la VPS. Site-ul la-m pus eu pe VPS am facut niste setari ...insa nu sunt cele ideale!
Astept pret si timp de executie. Plata se face prin paypal.
Va rog sa ma contacti pe office[at]anadesign.info
Multumesc anticipat.
tataraseni
04-21-2008, 09:24 AM
nu stiu daca pot sa te ajut in aceasta privinta insa vreau sa te rog daca se poate sa-mi comunici pe PM un pret pentru VPS si in cateva luni sa postezi aici o concluzie in ceea ce priveste gradul de multumire... ca sunt nevoit sa ma repliez si eu in urmatoarele 3 - 6 luni pe un VPS su chiar un server dedicat si nu vreau sa dau cu batul in balta...
dacian
04-21-2008, 01:20 PM
Ce trebuie sa stie mai exact acea persoana ? E o diferenta intre a configura un vps si un server normal ( remote , ambele ) ?
Ianna
04-21-2008, 04:41 PM
Faza e ca ca eu chiar sunt paralela cu VPS-ul.. e prima data cand lucrez pe asa ceva iar cei de la hosting (startlogic) cand am inceput sa le pun intrebari tehnice la tel mi-au spus foarte frumos ca daca vreau ajutor tehnic tre sa le platesc x $/ora ceea ce mi se pare strigator la cer. :mad:
First pentru ca ofera un produs destul de expirat .. (fedora 4, cand deja o sa iasa 8, php versiune veche etc)...anyway aici a fost si gresala clientului. Si in al doilea rand ca ceea ce i-am intrebat si ce vreau eu de la persoana respectiva mi se par setari de bun simt cand oferi un produs!
Scuzati stangacia explicatiilor de incepator, so:
1. Site-ul cred ca face point catre IP. In adresa url e domeniul dar daca ma uit in status bar in explorer se vede IP-ul dedicat (bara de jos a ferestrei IE) ...si mai zicea ceva clientul ca domeniul pare sa nu fie inregistrat...ceea ce e absurd ca e luat tot cu statlogic cand aveam shared hosting cu ei pe domeniu asta...deci probabil am setat undeva aiurea.
2. Habar nu am unde sa fac in assa fel incat folderul subdomeniului sa se realizeze inauntrul folderului domeniului (ca la un shared hosting).Acum e facut inafara folderului /httpdocs/ si eu il vreau inauntrul folderului ...
3. i don't know...o privire peste tot ce e ar mai fi acolo sa vada daca e tot ce am mai setat eu este ok.
Ideea e ca vreau rezolvate problemele cat mai repede ca mai am inca 2 clienti care vor hosting pe VPS si nu vreau sa ma mai dau cu capul de pereti citind help-ul ala nenorocit care nu ma ajuta absolut la nimic !
dacian
04-21-2008, 08:08 PM
Hai sa incerc sa mai lamueresc si eu unele probleme .
1-pe un VPS din cate stiu eu ar trebui sa ai un ip dedicat ( la shared-hosting se folsesc v-domain ) , ciudat este ca se vede ip-ul in bara exploiterului , in mod normal nu ar trebui sa vezi ip-ul ( daca aveai mozila ma gandeam ca poate ai ceva addon care arata si ip-ul siteului ).Setare aiurea poate doar din dns ( nu stiu ce si cum seteaza plesk-ul , eu ma descurc doar cu fisierul/fisierele fizice adica fisier de configurare bind + fisierele de zone ) .
2. se face din dns ( inregistrezi acolo subdomeniul ) .
3.nu stiu ce ar trebui/nu ar trebui sa fie pe un VPS in comparatie cu un server dedicat . Oricum , F4 e veche de cand istoria , eu pentru serverul propriu folosesc un centOS 5 .
Daca tu consideri ca te pot ajuta cu ceva poti sa-mi spui si ( din pacate pentru moment ) in limita timpului meu liber voi incerca sa te ajut .
Ovidiu
04-21-2008, 11:07 PM
ofera un produs destul de expirat .. (fedora 4, cand deja o sa iasa 8, php versiune veche etc)...anyway aici a fost si gresala clientului.
Eu stiam ca VPS-ul se ofera tocmai pentru a avea posibilitatea sa-ti alegi propriul sistem de operare (suportat de platforma de virtualizare respectiva, bineinteles) si privilegii de root/superuser la sistemul de operare insusi. Sa tai si sa spanzuri tu in aplicatii, versiuni etc.
Si in al doilea rand ca ceea ce i-am intrebat si ce vreau eu de la persoana respectiva mi se par setari de bun simt cand oferi un produs!
Nu exista "de bun simt". Atat timp cat managementul sau setup-ul initial nu sunt oferite explicit in pachet, nu ai nici un drept sa le ceri.
Ianna
04-22-2008, 04:29 AM
Ovidiu nu stiu de ce VPS vorbesti tu , eu vb de cel oferit de catre startlogic (btw nu va luati la ei!). Anyway, cand i-am intrebat daca pot face update la php mi-au dat raspunsul ca merg pe propria raspundere la update...
Your VPS server is currently running PHP version 5.0.4, although this is not the most recent release of PHP it is the most recent major version. This version of PHP was installed as part of a software package that includes plesk, mysql, and various other software that is setup by default on your VPS. Because of the nature of this setup the individual software components are only updated when the overall software set is updated. You are provided root access to your VPS and with this the ability to update and manage any and all software installed on your VPS. Although it is possible to update PHP, because plesk relies on this software there is a chance you can break your server if the upgrade is not performed correctly.I apologize for any inconvenience this may have caused.
Probabil ptr tine Ovidiu nu exista bun simt la produse oferite si mai nou...am descoperit si eu ca ptr orice ajutor din partea hostingului legat de VPS tre sa ii platesc ca doar:Although it is possible to update PHP, because plesk relies on this software there is a chance you can break your server if the upgrade is not performed correctly.:(...Anyway sunt noua la asa ceva asa ca poate vin cu conceptii din shared hosting...
-------
Ptr cei interesati treaba cu IP-ul:
se fac 2 A-uri NS1.site.com + NS2.site.com sa duca spre IP-ul exclusiv
si se pune la domeniul site.com NS1.site.com + NS2.site.com.
Ptr subdomeniu ...inca ma documentez...
Ovidiu
04-22-2008, 10:40 AM
Anyway sunt noua la asa ceva asa ca poate vin cu conceptii din shared hosting...
Ai bunghit-o singura. :) VPS-ul e ceva intre shared si colocare, partea din shared fiind doar ca software-ul ruleaza inca pe hardware-ul lor laolalta cu alte masini virtuale. Ei pot sau nu (in functie de contract/pachet) sa ofere si mentenanta sau configurari, dar asta nu e "by default" ca la shared. Din contra, la VPS-uri "default"-ul e ca tocmai de-aia ti-ai luat un astfel de hosting, fiindca vrei sa-ti faci administrarea singur. Si ajungem la intrebarea de ce ai luat VPS daca nu stiai nici ce sa ceri si nici ce sa faci cu el? O documentare in prealabil te-ar fi scutit de ceva dureri de cap. :)
Oricum, o lista a hoster-ilor ce ofera posibilitatea alegerii chiar si a sistemului de operare o gaseai usor (http://www.google.ro/search?q=vps+%22choose+your+own+operating+system%2 2).
Ianna
04-22-2008, 09:59 PM
pai nu am luat eu, clientul si-a luat si nu ii mai mergea site-ul facut de mine. Anyway am luat pe cineva de pe 99designs sa faca setarile necesare.
dacian
04-22-2008, 11:07 PM
Sfatul meu este sa salvezi toate fisierele de configurare ( nu stiu ce anume are un vps , poate prind bine pe viitor , mai ales ca ziceai ca mai vrei sa faci achizitii ) .
Ianna
04-23-2008, 04:55 PM
sa traiti am inteles!:D asta am si facut;)...adica mi-am notat ce tre facut si o sa ma uit in apache cum a modificat calea subdomeniului
dacian
04-23-2008, 06:12 PM
Probabil ca vei avea nevoie si de setarile din bind , poate chiar de la serverul de mail , sau ce soft mai ai pe acolo ;) .
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.