PDA

View Full Version : Destul de important

sobolanu
04-18-2008, 12:37 AM
După cum unii dintre voi știți deja, google are foarte mulți angajați, īn special studenți, care analizează paginile și siteurile web. Fenomenul a fost menționat prima data de searchbistro dot com īn 2005. Astfel, "rater-ii" (deși īmi repugnă "romgleza", nu știu care ar fi echivalentul īn limba romānă), decid care pagini reprezintă spam sau nu, care pagini au conținut unic și cāt de relevant și interesant poate fi conținutul unui site.

Mulțumită unor binevoitori și lui seo-blackhat (care a pus primul documentul pe web) acum știm după ce reguli sunt "apreciate" paginile web de către rater-ii google:

www.mauriziopetrone.com/blog/wp-content/uploads/quality-rater-guidelines-2007.pdf

Este o lectură foarte interesantă și explică foarte clar ce apreciază google și ce nu.

Krumel
04-18-2008, 12:42 AM
Daca tin bine minte, pentru .ro anuntul de recrutare a fost postat pe unul din site-urile romanesti de joburi cu firma din Taiwan.

Asa circula o informatie...

Nu as pune ca aceste criterii sint definitorii ptr evaluare.

Lor li se dau niste site-uri suspecte, nu sint luate site-urile decat daca e ceva suspect.

sobolanu
04-18-2008, 01:01 AM
Daca tin bine minte, pentru .ro anuntul de recrutare a fost postat pe unul din site-urile romanesti de joburi cu firma din Taiwan.

Asa circula o informatie...

Nu as pune ca aceste criterii sint definitorii ptr evaluare.

Lor li se dau niste site-uri suspecte, nu sint luate site-urile decat daca e ceva suspect.

Deja pe google jobs nu mai e menționat niciun astfel de job, deși acum 2 săptămāni era plin. Probabil că google e īngrijorat de o posibila "infiltrare".

bmw.de, nu cred că este un site suspect și totuși a fost evaluat manual. Probabil că extrem de multe siteuri suspecte sunt prinse de filtre și altele sunt evaluate "manual". Dar este foarte posibil ca anumite siteuri să ajungă la "rater-i" și īn urma reclamațiilor. Asta ar fi foarte interesant.

Nu, nu cred că se evaluează numai siteurile suspecte. Altfel setul respectiv de reguli nu s-ar referi și la relevanță și la calitate.

Presupun că de multe ori li se dau raterilor să evalueze și site-uri care urcă rapid īn clasament sau care "declanșează anumite semnale de alarmă" īn mod automat.

Oricum, setul respectiv de reguli este o lectură foarte bună. Dacă te conformezi, ai foarte multe șanse să nu fii penalizat de google. Probabil că setul respectiv de reguli este implementat și īn motorul de căutare, nu este numai pentru rater-i.

costelionas
04-18-2008, 01:47 AM
Si daca te-au prins mai poti repara ceva? , sau o iei de la capat cu alt domeniu?

sobolanu
04-18-2008, 02:26 AM
Păi dacă te-au prins "manual" sau te-au prins algoritmii, e același lucru. O idee bună ar fi să ceri să nu mai fi monitorizat de google. Nu mai știu unde sau cum se poate face asta, dar știu că se poate. Al doilea pas ar fi să refaci tot conținutul.

Krumel
04-18-2008, 08:21 AM
bmw.de, nu cred că este un site suspect și totuși a fost evaluat manual.
Ramping up on international webspam (http://www.mattcutts.com/blog/ramping-up-on-international-webspam/) - bmw.de a fost printre primele date drept exemplu international de web spam.

Credeam ca stii...

eRwin
04-18-2008, 10:45 AM
Si daca te-au prins mai poti repara ceva? , sau o iei de la capat cu alt domeniu?

Poti sa o iei de la capat, dar trebui sa accepti regulile jocului! Ca dovada sta unul din site-urile mele (mobilissimo.ro), care a fost afectat de valul de banari din 2006 parca... (Google Update Jagger, daca va aduceti aminte), iar acum e pe poz 1. pe sectiunea tehnologie in trafic.ro.

costelionas
04-18-2008, 12:12 PM
Poti sa o iei de la capat, dar trebui sa accepti regulile jocului! Ca dovada sta unul din site-urile mele (mobilissimo.ro), care a fost afectat de valul de banari din 2006 parca... (Google Update Jagger, daca va aduceti aminte), iar acum e pe poz 1. pe sectiunea tehnologie in trafic.ro.

Stai ca nu inteleg. Eu am zis s-o iei de la capat cu alt domeniu.
In exemplul tau e vorba de acelasi domeniu.

eRwin
04-18-2008, 04:15 PM
Stai ca nu inteleg. Eu am zis s-o iei de la capat cu alt domeniu.
In exemplul tau e vorba de acelasi domeniu.

Da, se pare ca n-am inteles in prima faza!

Nu vad de ce n-ai putea s-o iei de la capat cu alt domeniu... . Totusi, de ce sa renunti la unul, daca acesta poate reveni la un nivel normal de vizite din google?

Poate daca detaliezi intrebarea initiala....