View Full Version : Pishing Banca Transilvania !!! Atentie !
tataraseni
04-15-2008, 04:03 PM
Iata ce-am primit acum cateva minute pe mail :
Incepand cu data de 16 - aprilie - 2008 serviciul Fastbanking de la Banca Transilvania va fi obligatoriu pentru toti clientii care poseda cardul maestro Banca Transilvania Direct.
Pentru incepe procesul de inregistrare la serviciul Fastbanking de la Banca Transilvania Click Aici .
Va multumim pentru intelegere
Toate drepturile rezervate Banca Transilvania 2006.
Care conduce la mail.ccdetroit.org/Banca%20Transilvania/index.htm
Krumel
04-15-2008, 04:08 PM
Primit.
Am anuntat deja clientii. :)
tataraseni
04-15-2008, 04:09 PM
astia au tampit de-a dreptul... oare chiar cred ca-si vor gasi naivii ? am incercat sa sun la BT sa-i previn dar nu le stiu numarul si site-ul nu li se incarca de la mine...
Krumel
04-15-2008, 04:12 PM
E dreptul lor sa incerce, indiferent daca e legal sau nu.
Problema nu sint ei (in mare), ci bancile care nu stiu sa instruiasca clientii pentru a evita asa ceva.
De prins, ii vor prinde daca se sesizeaza cineva. Cum in ro nimic nu e "sesizabil"...ramane sa vedem.
kmofo
04-16-2008, 11:35 AM
Sunt greu de prins... Oricum, sunt destul de "flexibili". Ieri le-au dat probabil jos pagina si astazi au revenit cu acelasi mail ... cu alt link: mail.keeltyconstruction.com/BancaTransilvania/index.htm
Nu numai bancile din Romania ar trebui sa-si instruiasca clientii, phishingul inca mai are (ceva) succes worldwide!
Ovidiu
04-16-2008, 11:55 AM
Firefox te avertizeaza ca e phishing site la accesare.
sobolanu
04-18-2008, 03:52 AM
Știam demult că Ziua e un ziar de căcat. Știam cum e ziarul Ziua și ziariștii care scriu acolo. Știam că Ziua înseamnă acum un ziar de căcat cu știri de căcat. Ca atare îl ocoleam. Ei, nu! Ziua acum se pricepe și la lucruri tehnice:
"Suntem campionii Europei si pe locul trei in lume la fraude informatice * Hackerii romani au speriat firmele de securitate informatica dupa ce au lansat mai multe atacuri de tip phishing * Ei au furat identitatea a 2000 de americani, directori de companii, si le-au sustras bani din conturi "
Scris cu bold, pe o pagină importantă, să sară în ochi. Vezi doamne, o știre de importanță internațională, dezvăluită de ziariștii de valoare de la Ziua.
Cum zic ei (și văd că a preluat și Protv-ul) hackerii români sunt numărul 3 (trei) la nivel mondial. Și cum, mă rog, atacă hackerii români Universul? Cum? Prin atacuri de tip phishing. Și de unde erau respectivii kackeri? Din Drăgășani, de acolo de unde bântuie multe găști de hackeri din România.
Din ce am săpat eu pe motorul de câutare din ziua online, aflăm că la Drăgășani sunt cel puțin câteva mii de "kackeri". Știu și eu, la populația Drăgășaniului de 20 000 de locuitori, cel puțin 1 din 10 e hacker. Parcă și văd reporterul Ziua, deghizat în bătrânică, punând întrebări prin Drăgășani:
-Și cu ce vă ocupați dumneavoastră?
-Eeee, sunt hacker.
-Bine, dar ce faceți?
-Atacuri de tip "fișing"!
Oricum, e bine că ziariștii de la Ziua au descoperit că românii sunt pe locul 3 la "hackerit", după Sua și China cu 5%, și că acești hackeri stau în Drăgășani și "lansează atacuri de tip phishing".
Păi cum să nu? Și eu am pățit-o. Astă iarnă mergeam prin Moldova și m-am oprit la Drăgășani. Să mă duc și eu într-un club, ce să fac? Și ce pățesc? La fiecare club în față, era câte doi tipi pe la 16-17 ani, cu laptopuri în mână, cu coșuri pe față, cu părul zbârlit, care mă chestioneză:
-Dumneata ce cauți aici?
-Mă plimb și eu prin țară și am ajuns aici.
-Ia du-te băi fraiere și plimbă ursul că aici e numai hackeri!
-Dar totuși am și eu dreptul să intru...
-Du-te băi, că acuma îți lansez un atac de tip "phishing".
Cam așa au visat ziariștii de la Ziua hackerii cei răi.
Să le mai zicem ziariștilor de la Ziua că hacker = un tip care poate să penetreze securitatea și o face oricând vrea el? Sau că phishing = delincvent de drept comun?
Să le spunem că Mozart nu se compară cu Adrian Copilul Minune? Nu le spunem! Lasa-i să moară proști.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.