PDA

View Full Version : sa nu imi apara mailurile in in bulk

Ducu
04-15-2008, 02:56 PM
salut,

Dezvolt un site care are scopul de a deveni un mediu calitativ de publishing online. Printre functiile articolelor se numara si Trimite mail(trimiti un mail unui prieten in care ii recomanzi articolul care l-ai citit) si Aminteste-mi ( un reminder care iti aminteste printr-un mail trimis la anumita data setata de tine ca trebuie sa te duci la un eveniment).

Problema mea este ca mailurile se duc in bulk, sunt trimise cu PHP si nu stiu ce ar trebui sa fac ca sa nu mi le considere nici Gmail nici Yahoo ca spamuri.
Ar trebui sa folosesc mailul de la sender ca fiind unul de pe site ?
Ar trebui sa mentionez in headerul mailul ca folosesc PHP ? Daca da cum pot face asta ?
Ar trebui ca mai multi oameni care primesc mailurile sa apese pe Not Spam ?
Ce informatii mai trebuie sa contina mailul ca sa nu se mai duca la spam ?

Tin sa precizez ca dezvolt acum si o sectiune de Alerte(Newsletters) si cred ca ma voi confrunta cu aceiasi problema. Pentru Trimite mail si Aminteste-mi nu trebuie sa fii logat sau ceva de genul asta pt ca e o actiune care o faci o singura data pt un articol iar pentru Alerte trebuie doar o data sa te abonezi.

Aceste trei functionalitati sunt foarte importante pentru site si nu as vrea sa se duca in bulk mailurile pentru ca sunt chiar user-generated nu trimise de mine de aiurea.

Daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi v-as fi recunoscator ;)

laufer
04-15-2008, 03:28 PM
Din cate stiu eu ca sa specifici ca folosesti PHP-ul in header se foloseste:
header = "X-Mailer: PHP/" . phpversion();

bloggero
04-16-2008, 12:30 AM
Ajuta mult daca mailul de la sender ca fiind unul de pe site, asta in cazul in care userii nu iti dau spam la emails.

Ducu
04-16-2008, 12:10 PM
Multumesc frumos laufer si bloggero, daca mai stiti tips & tricks sau pur si simplu sfaturi va astept aici :)

Influenteaza oare si faptul ca o sa apara si un link in mailurile trimise ?

laufer
04-16-2008, 12:18 PM
Daca ai si text, nu ar trebui sa influenteze. Chestia este sa nu fie pur si simplu un link, ca atunci sigur apare la spam. Eu asta am observat.

Ducu
04-16-2008, 01:02 PM
Am inteles, dar nu trebuie specificat ca nu e spam in engleza sau romana...sau asta e doar de bun simt nu are legatura cu faptul ca Google si Yahoo imi baga la Google. Oricum voi scrie ca nu e spam si ca e chiar trimis de pe site de un prieten sau s-a abonat el la site. Capeti credibilitate si probabil chiar daca se duce la bulk daca dau mai multi oameni Not Spam nu se va mai duce ... asa cred eu

bogdi
04-16-2008, 01:16 PM
iti recomand libraria Swift Mailer pentru PHP. Trimite mailuri folosind functia mail() din php sau folosind un smtp server. (functioneaza smtp folosind un cont gmail si trimite si mult mai rapid)

Ducu
04-16-2008, 02:09 PM
voi vorbi astazi cu programatorul sa vedem ce zice despre aceasta librarie, multumesc bogdi

bogdi
04-16-2008, 04:08 PM
cu placere.
e foarte usor de adaugat si functionala. documentatie la ei pe site, pas cu pas.
http://www.swiftmailer.org/wikidocs/