View Full Version : searchme.com
kmofo
03-28-2008, 12:39 PM
Ati auzit de http://www.searchme.com/ ? Pare sa aduca un aer nou in zona motoarelor de cautare. Eu m-am inscris pentru beta, si experienta de cautare este intr-adevar interesata. Este adevarat ca deocamdata nu functioneaza prea bine in ceea ce priveste relevanta rezultatelor (in special pe RO) dar merita urmarita evolutia lui.
Are vreo sansa sa preia macar o feliuta din cautarile lui "big G"?
Krumel
03-28-2008, 12:46 PM
Foloseste o tehnologie visual search, dar nu e chiar primul care are asa ceva.
Nu cred ca metoda de prezentare a rezultatelor e problema la restul mtoarelor de cautare, ci algoritmul si modul de optimizare pentru a iesi la rezultate.
Oricum, e un inceput. Probabil Google o sa aibe grija si de ei...
kmofo
03-28-2008, 01:03 PM
Nu cred ca metoda de prezentare a rezultatelor e problema la restul mtoarelor de cautare, ci algoritmul si modul de optimizare pentru a iesi la rezultate.
Good point! Dar totusi ma gandesc ca modul de prezentare ar putea atrage o parte din utilizatori, daca vor rezolva partea cu relevanta rezultatelor.
Probabil ca cea mai buna strategie atunci cand vrei sa creezi un motor de cautare este sa atragi atentia Google si sa incerci sa vinzi catre ei :D!
In ceea ce priveste partea cu optimizarea si iesitul la rezultate, eu cred ca asta este problema noastra. Problema motorului de cautare este sa furnizeze rezultate relevante...
Krumel
03-28-2008, 01:15 PM
Google face o chestie pe care alte motoare de cautare nu au reusit inca sa o faca: comunica si dezvolta impreuna cu utilizatorul.
Cum se optimizeaza ptr. MSN.com?
Care e algoritmul (in mare) pentru Ask.com?
Unde poti optimiza un site care sa iti aduca asa mult trafic?
Yahoo! ce criterii are de relevanta la cautari?
E mai complicat...
darkstar_tfd
04-09-2008, 12:16 PM
Frumusel motorul de cautare. E interesant implementata posibilitatea de a vedea site-ul ( iti dai seama repede ce e crap si ce poate fii util )
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.