PDA

View Full Version : Mutare pe alt domeniu

liviu.mirea
03-21-2008, 04:38 PM
Salut,

Am site-ul de fotografii www.picof.net si vreau sa ii fac o varianta in limba engleza. Pozele vor fi aceleasi, doar interfata va fi diferita. Varianta in engleza vreau sa devina cea default iar pe cea in romana sa o mut la adresa ro.picof.net.

Am citit pe undeva ca, atunci cand mut un site la o noua adresa, cel mai bine este sa pun un redirect de pe vechiul domeniu pe cel nou (unii recomanda unul temporar, altii permanent). Insa eu mai vreau, practic, sa pun un nou site pe adresa veche. O varianta ar fi sa pun un redirect temporar pentru cateva zile, apoi sa il scot si sa pun varianta in engleza, dar am o impresie ca asta va determina desconsiderarea noului site.

Cum ar fi bine sa procedez?
Multumesc anticipat!

Krumel
03-21-2008, 07:23 PM
Insa eu mai vreau, practic, sa pun un nou site pe adresa veche.
Aici m-ai incurcat.

Tu vrei sa treci ro pe subdomeniu si pe domeniu en. Ca sa faci asta fara sa ai pierderi trebuie sa redirectezi, asa cum ti-au zis si altii. Problema e ca pentru asta trebuie sa tii o perioada redirectul si abia apoi sa pui pe domeniu versiunea en.

Mai bine ai lua brandul pe alta extensie special pentru engleza. Cred ca ar fi mai indicat.

liviu.mirea
03-21-2008, 11:29 PM
Aici m-ai incurcat.
Am vrut sa spun ca domeniul en va reprezenta pentru google un site diferit de subdomeniul ro. Din cate stiu, Google ia domeniile si subdomeniile ca site-uri diferite.

Ok, o sa pun in curand redirectul, sper sa indexeze cat mai repede noul subdomeniu. :rolleyes: Merci mult!

Mai bine ai lua brandul pe alta extensie special pentru engleza. Cred ca ar fi mai indicat.
Din pacate .com-ul e luat.

laufer
03-21-2008, 11:37 PM
.net, sau alt tld

Necropsique
03-22-2008, 02:35 PM
Pe versiunea in engleza probabil ca ai sa ai si url-urile in engleza.. (din /concursuri/fructe-58/ in /contests/fruits/) deci cred ca ai putea sa faci un redirect a paginilor in romana spre subdomeniu.. dar nu cred ca poti face o regula care sa se aplice la toate url-urile si in cazul asta ai foarte mult de munca.

Alta metoda ar fi sa faci o regula de redirect.. de fiecare data cand se intalneste o pagina 404 (din moment ce url-urile vechi nu vor mai fi available) sa se redirecteze pe subdomeniu. Dar probabil ca varianta asta nu e prea 'safe' si nu stiu daca te ajuta.

Oricum, felicitari pentru proiect. Bookmarked. :)