PDA

View Full Version : Promovare prin yahoo messanger

dudu_tux
03-20-2008, 10:30 AM
Salut.

Ma gandesc sa imi promovez siteul prin yahoo messanger.Mai exact sa pun la status link catre site deci nu prin massuri.
Intrebarea mea este cum vede google aceste fel de promovare?O vede ca pe mesaje spam prin mail ? Traficul venit il vede ca trafic direct?
Sunt constient ca o sa vina mult trafic care nu au nici o legatura cu tema siteului si intra doar ca i-au impins curiozitatea dar stiu ca din cei care o sa vina 2-5% o ramana pe site si o sa il foloseasca frecvent.
Multi vizitatori vin din google dar daca promovez de exemplu gogoasa cu 2 gauri in mijloc sigur multi nu au auzit de gogoasa cu 2 gauri si cauta pe google "gogoasa".Deci traficul de la yahoo status in vad ca pe trafic fals in proportie mai mare de 95% dar pe mine ma intereseaza cei 5%.
Daca fac promovare prin yahoo mess ma penalizeaza google?
[Idee cu gogoasa cu 2 gauri a fost o idee spontana , mai buna sau mai proasta , care mi-a venit in timp ce scriam topicul]

Krumel
03-20-2008, 10:46 AM
Nu esti penalizat. Nu are nici un motiv de penalizare, nu o sa ai trafic cine stie ce ca sa creezi suspiciuni de spam.
Google vede de unde au venit userii...si atat.

dudu_tux
03-20-2008, 10:51 AM
Ma gandeam la o campanie cu volum mai mare de messuri.Avand in vedere ca siteul e la inceput si are cam 30-50 vizitatori pe zi cred ca o sa se vada volum mare de vizitatori.
Poate messuri adunate de la mine si de la prieteni care insumeaza 10.000 de conacte din care munti sunt offline , multi nu dau click pe status dar din 10.000 probabil 500-700 tot o sa vina.
Deci crezi ca se merita o campanie fara sa fiu penalizat?

Krumel
03-20-2008, 11:06 AM
Referul din mesenger e specific si nu e confundat cu cel de mail.

Eu nu am auzi si nu cred sa fie o problema daca faci ceea ce ai zis.

kmofo
03-20-2008, 12:39 PM
Stai putin, cred ca nu am inteles ceva. Unde sa vada google traficul? Ai analytics instalat pe pagina?

Daca da, atunci google o sa vada sursa ca fiind ceva de genul: "us.mg2.mail.yahoo. com / referral".

Oricum, nu am auzit de penalizare la SERPs (banuiesc ca la asta te referi) datorata unui volum mare de trafic (chiar daca o sa ai un bounce-rate imens).

dudu_tux
03-20-2008, 07:34 PM
Am google analystics si ma gandeam ca google ar putea sa se foloseasca de statistici si sa considere ca spam vizitatorii veniti de pe messanger si sa penalizeze siteul.