View Full Version : External links - ajuta in vreun fel?
kmofo
03-18-2008, 02:33 PM
Stiu... la prima vedere aduc doar bleed de PR juice! Dar, totusi, nu cumva linkurile externe (catre continut relevant dpdv al keywordurilor prezente intr-o pagina) ajuta la o mai buna incadrare (din pct de vedere al search engineului) a paginii intr-un anumit topic?
Krumel
03-18-2008, 02:53 PM
Outgoing links (http://www.google.com/search?q=outgoing+links&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a) ajuta intr-adevar a o etichetare a paginii dupa continut prin legaturile externe cu site-uri relevante prin continut.
In general, exista o frica in a da link-uri. Nu am idee daca obisnuiti sa vedeti nofollow pe site-uri, dar sint foarte multe (chiar si romanesti) care folosesc atributul asta de frica sa nu ramana fara PR.
PR-ul se distribuie, nu se pierde doar ptr ca dai link-uri.
PR-ul se pierde pentru ca se pierd IBL-uri, nu ptr ca site-ul scoate link-uri externe.
kmofo
03-18-2008, 03:11 PM
Buuun... Atunci, cu multa rabdare o sa fac un test. Ma gandesc sa aleg un keyword nu foarte competitiv, fac doua bloguri cu continut similar (nu identic:D) cu singura diferenta ca pe unul o sa pun outgoing links spre pagini recunoscute in domeniu. Si sper ca intr-un timp rezonabil sa observ vreo diferenta.
Daca iese vreo concluzie... o veti afla si voi!
Krumel
03-18-2008, 03:20 PM
Outgoing links nu cred ca o sa te ajute sa iesi la rezultate, cu doar sa etichetezi continutul unei pagini intr-un anumit domeniu si sa capete relevanta pentru acel domeniu.
Asta nu implica neaparat iesirea la rezultate.
Aia tine de IBL-uri si SEM. :)
kmofo
03-18-2008, 03:36 PM
Aia tine de IBL-uri si SEM. :)
Sunt convins de lucrul asta. Totusi, am vazut un post pe un anume forum in care cineva se lauda ca: "Va dau un caz concret. Am un website personal despre jocul World of Warcraft, pe care l-am adus pe primele locuri in SERP-uri pe keyword-uri extrem de grele, doar din external linking (aveam cam 100 de external link-uri catre un site important din domeniu, pe fiecare pagina).
"
Mi se pare interesant de testat, totusi...
Krumel
03-18-2008, 03:38 PM
As fi curios sa vedem link-ul....
kmofo
03-18-2008, 03:43 PM
epic-warcraft .com
PR:2; putine IBL-uri... incerc sa vad cum sta in SERPs pe keywordurile principale
Nu ma intelegeti gresit, nu iau de buna afirmatia, dar sunt dispus sa testez!
Krumel
03-18-2008, 03:47 PM
In jur de 1,040 (http://siteexplorer.search.yahoo.com/advsearch?p=http%3A%2F%2Fwww.epic-warcraft.com&bwm=i&bwmo=d&bwmf=u) IBL-uri, unele din ele relevante ptr site.
Pai e foarte bine ca testezi, asta e si ideea. Asa ne dam seama de ce se poate realiza sau nu cu link-urile externe.
darkstar_tfd
03-18-2008, 11:13 PM
M-am jucat si pe chestia asta si pe chestia cu nofollow.
Dar s-au mai jucat si altii si rezultatele se bat oarecum cap in cap.
Uneori nu e doar suficient sa testezi cu pagini noi, trebuie sa vezi si cum "curg" lucrurile live.
bloggero
03-18-2008, 11:21 PM
100 de external link-uri catre un site important din domeniu, pe fiecare pagina
NU cred ca te poti lauda cu asa ceva. Pana la proba contrarie ala Minte.
kmofo
03-19-2008, 12:18 AM
Uneori nu e doar suficient sa testezi cu pagini noi, trebuie sa vezi si cum "curg" lucrurile live.
Da, dar live nu prea poti sa faci comparatii. Eu insist in ideea mea ca un test (cu suficienta rabdare) poate fi (intr-un fel) relevant.
allergic
03-19-2008, 01:56 AM
nu stiu de ce, dar multa lume are impresia asta, adica sa puna linkuri catre site-uri relevante si puternice si asta o sa-l ajuta sa castige PR sau sa urce in cautari,
chiar zilele trecute am cunoscut pe cineva care a pus un link cu anchor f bun spre cel mai puternic site concurent in speranta ca ii va creste PR-ul....
Ianna
03-19-2008, 06:22 AM
bunul simt ar spune ca dand link-urile externe de calitate dai si credibilitate paginii tale (probabil si ceva trafic daca e blog si apare in comentarii...), insa prea multe dau in prostie si ajungi sa faci pagina ceva de genul "publicitate in pixeli". Cat priveste PR si link-uri externe ...e discutabil..deocamdata s-a demonstrat ca doar BLurile cresc PRul iar multe EL dau in Link farm, spamming, scraping, webring etc
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.