View Full Version : caut hosting bun
Vreau sa fac un blog colectiv care va aborda tema scurtmetrajelor.
Va fi scris in romana si filmele vor fi puse cu embed de pe youtube, trilulilu etc.
Nu prea pot estima un trafic acum pe site dar sper sa fie in jurul a 300 de vizite pe zi in scurt timp.
Voi merge pe mana platformei Wordpress.
Vreau sa va intreb ce hosting imi recomandati ? Din Romania sau din SUA?
Daca din Romania ce experiente aveti cu firme de hosting din ro si ce probleme ati avut cu ei ?
2sharp
04-11-2008, 06:09 PM
Se pare ca nimeni nu stie nimic despre firmele de hosting din Romania.
Am tot cautat pe forumuri, am citit review-uri, si am ajuns tot de unde am plecat. Ce naiba imi mai ramane de facut? Chiar nu exista nici un hosting decent in tara asta?
Eu as avea nevoie de un VPS cu 20-30 GB spatiu si 200-300 GB trafic/luna, pentru o suma de 50-60 EUR/luna.
Are cineva vreo recomandare? Help me please! :)
Ovidiu
04-13-2008, 02:33 PM
Hosting shared (incluzand VPS) nu folosesc, doar colocare. Pentru asta pot sa-ti recomand cu foarte multa caldura ETP (http://www.server-hosting.ro/).
2sharp
04-13-2008, 04:12 PM
Pai in halul asta ajung sa-mi fac firma de hosting. O garsoniera la subsol frumos aranjata, doua linii de internet garantate, niste UPS-uri meseriase si-i dam drumul. :D
alecs
04-14-2008, 01:06 AM
Nu prea pot estima un trafic acum pe site dar sper sa fie in jurul a 300 de vizite pe zi in scurt timp.
Un shared iti ajunge fara probleme. E preferabil sa fie gazduit in Romania (dar nu obligatoriu) daca va fi accesat in primul rand de romani.
Cat despre experiente, eu am avut conturi shared la edomenii si a fost OK. Altceva nu pot sa iti spun. Sper ca nu se ia cineva de mine ca le fac reclama :D.
2sharp, poate gasesti ceva opinii mai detaliate aici -> http://gazduire.info/
Ovidiu
04-14-2008, 01:15 AM
Pai in halul asta ajung sa-mi fac firma de hosting. O garsoniera la subsol frumos aranjata, doua linii de internet garantate, niste UPS-uri meseriase si-i dam drumul. :D
Plus aer conditionat de cateva zecii/sute de mii de BTU, rack-uri, generatoare, echipamente de retea profesionale etc. Nu-ti inchipui ca ti-am recomandat o firma de apartament. :)
Cat despre experiente, eu am avut conturi shared la edomenii si a fost OK. Altceva nu pot sa iti spun. Sper ca nu se ia cineva de mine ca le fac reclama :D.
Serverele edomenii sunt colocate la ETP. :)
Cert este ca exista cativa - ii numeri pe degetele de la o mana de furnizori mari, la prima mana cum se zice, printre care si ETP... Apoi, TOTI ceilalti cumpara de la acestia si dau mai departe cu bucata... Deci, un ETP e destul de scump daca ai de gazduit doar un site, care nu iti aduce macar banii de colocat ... Si atunci cumperi de la cei multi si mici care ii dau atat cat iti trebuie la preturi mai mici... Daca iti permiti un ETP atunci go 4 it.. else... piata e plina de cei mici...
2sharp
04-14-2008, 07:02 PM
2sharp, poate gasesti ceva opinii mai detaliate aici -> http://gazduire.info/
Ce sa-ti zic, pe acolo unii injura, altii se lauda.
Eu caut pe cineva care sa-mi spuna: am site-ul X acolo, face trafic de 400 GB/luna, sunt foarte multumit de serviciile firmei Z, il tin de doi ani la ei etc.
NU: Am un site de 50 MB, face trafic de 10 GB, il am de o luna la firma Y, platesc 5 euro si sunt foarte multumit. (asta nu ma ajuta cu nimic)
PS: La urma urmei nu imi e de bani, ca platesc si 100 EUR pentru ceva bun, dar nu vreau sa stau o luna aici, o luna dincolo, si in tot timpul asta site-ul sa-mi fie tot offline ... azi un HDD mort inlocuit in 10 ore, maine pica netul si firma de hosting n-are linie de backup, maine nu au curent si generatorul nu functioneaza si tot asa. Am citit tot felul de aberatii de genul asta si sa nu mai vorbesc de conturi sterse din greseala, date pierdute si alte rahaturi peste care numa in Romania poti da. :(
laura29i
05-03-2008, 02:59 AM
recomand happyhosting.ro
Scorillo
07-18-2008, 08:10 PM
bla bla bla
seth, ai auzit de acel concept interesant numit "gramatica limbii romane"?
p.s. faza asta "Da lick aici" m-a terminat =))
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.