PDA

View Full Version : Server Dedicat (Virtual Server)

2sharp
02-29-2008, 02:03 AM
Salut,

Am citit pe aici ca locatia serverului poate influenta o viitoare optimizare a site-ului. Habar n-am daca asta e adevarat, poate o sa ma lamuriti voi. Ideea e ca vad site-uri din afara care se misca impecabil si site-uri romanesti langa care adormi pana se incarca, si aici vorbesc de site-uri care nu necesita trafic mai mare de 1 MB pentru o sesiune.
Pana acum am lucrat la doua firme, una suedeza a carei server de mail si site sunt hostate in Suedia si se misca impecabil, si una romaneasca cu servicii de hosting de la o firma romaneasca ce ma dezamagesc complet (uptime de vreo 90%, ping de 500 ms uneori si 5 minute de somn pana se incarca consola de administrare).
Din experientele astea doua am ajuns sa nu-mi doresc sa incerc vreodata serviciile romanesti pe pielea mea, mai ales ca am nevoie de un server dedicat (sau virtual) pe care ma astept sa am baze de date de cativa GB si trafic de 1-2 TB/luna.

Deci ce sa fac? De unde sa-mi iau hosting? Romania, USA, Europa? Ce firme recomandati? Ce am de pierdut din punct de vedere SEO?

Multumesc. :)

Stefan
02-29-2008, 11:19 AM
Cel mai bun raport calitate/pret (stiu ca suna a cliseu dar n-am ce face) este in Europa. O alegere buna ar fi Frankfurt, Londra, Amsterdam, Paris, Milan sau Budapesta pentru ca pe acolo are RDS-ul noduri (de UPC nu sunt sigur dar cred ca si ei au). Cred ca in Frankfurt gasesti cele mai mici preturi. Si avand in vedere ca daca ai firma platitoare de TVA iti recuperezi taxele, ajungi cam la preturile din USA.. numai ca viteza este mai buna.

Poti sa gasesti si la noi servicii de hosting/colocare de calitate dar la preturi exagerate.

Eu am momentan in USA dar acest lucru se va schimba in curand. Il voi muta in Ro numai daca reusesc sa negociez un pret bun pt. conexiune cu unul dintre providerii de aici (pana acum nu am avut succes).

2sharp
02-29-2008, 07:00 PM
Multumesc pentru raspuns.

Astept ceva opinii mai subiective, cu nume de firme recomandate sau nerecomandate si ceva raspunsuri legate de efectele hostingului asupra SEO. :)

Stefan
02-29-2008, 07:15 PM
netdirekt.de si exportal.pl sunt firme bune care au datacenterul in Frankfurt (de fapt exportal are serverele in datacenterul netdirekt). Poti gasi informatii despre hosting (inclusiv review-uri) pe webhostingtalk dot com.

La partea de SEO ii las pe cei care se pricep sa-ti dea un raspuns :)