PDA

View Full Version : vestate.ro - optimizare on-site

Stefan
02-26-2008, 12:38 PM
Linkurile sunt SEO friendly (Drupal + ModRewrite + URL aliases) dar in curand voi schimba tema, urmand apoi sa o optimizez pt. Google. Ma intereseaza in mod deosebit cateva sfaturi legate de ordinea in care trebuie sa apara continutul in DOM tree (pentru ca am inteles ca este important). Eu ma gandeam asa:

1. H1 cu titlul paginii (singurul H1 de pe pagina.. restul titlurilor vor fi h2, h3, etc.)
2. sectiunea centrala
- meniu sus
- anunturi
- zona filme promotionale
3. sidebar stanga
- meniu stanga (apare dupa login)
- zone anunturi
- autentificare
- cautare
4. sidebar dreapta
- bloc cu judete
- spatiu reclame

Asa vor aparea in doar in codul html. In browser, pagina va fi randata sa fie cat mai usable pt. utilizator (CSS rules :p). Credeti ca e bine? Ce alte lucruri mai trebuie sa am in vedere pentru optimizarea on-site?

Va multumesc!

Krumel
02-26-2008, 12:46 PM
O utilizare excelenta a Drupalului. Felicitari.

Drupalul ca si Wordpress-ul sint in mare masura optimizare (onpage) sau ofera module/plugin-uri specifice.

Partea de prezentare a site-ului...organizarea meniurilor, a anunturilor, etc...tine in mare masura de tine.

Oricum, Dupalul iti permite sa faci cam orice.
Nu sint expert in Drupal, dar din ce am vazut ...e mai mult decat excelent.

Stefan
02-26-2008, 01:07 PM
Hmmmm... deci sa nu-mi bat capul cu html-ul de la noua tema?

Si multumesc pentru aprecieri :)

Krumel
02-26-2008, 01:11 PM
N-am de unde sa stiu cum arata html-ul de la noua tema.

Stefan
02-26-2008, 01:17 PM
Corect. :) Daca e voie, o sa-l postez dupa ce e gata.

Multumesc.

Stefan
02-29-2008, 04:07 PM
Revin cu o intrebare legata de site. Tag cloud-ul din stanga cu zonele anunturilor este setat sa afiseze toate zonele din toate anunturile. Asta inseamna ca lista de linkuri se va mari foarte mult in timp. Ma gandesc sa-l fac inchis by default ca sa apara linkurile numai cand da omul click sa deschida blocul respectiv... Problema este ca linkurile vor exista in sursa si vor fi vazute de google. Se considera spam daca vor fi prea multe? Ma gandesc ca e o functie utila pt. useri si de aia as vrea sa o las.. Dar nu vreau sa-i vina rau lui 'nea Google cand le vede.

Krumel
02-29-2008, 04:11 PM
Search Cloud (http://www.seo-romania.com/forum/showthread.php?t=149&highlight=cloud) - numarul lor face sa devina spam sau nu si relevanta.

Stefan
02-29-2008, 04:16 PM
Am inteles. Cand vad ca a crescut prea mult, o sa limitez numarul de zone si le las numai pe cele cu multe anunturi.

Stefan
03-21-2008, 10:33 AM
Am schimbat designul. Ce parere aveti?

toto
03-21-2008, 11:01 AM
Cred ca este mai bine decat atunci cand l-am vazut eu prima data...
Daca imi permiti un sfat :

- As scoate din denumirea anuntului (care e si link) diezul si numarul , id-ul anuntului, sau ce e aia... Il poti pune separat, undeva, sau la sfarsitul titlului, nu primul.

- pe pagina de detalii a anuntului, as scoate mica reclama video de deasupra anuntului. Ai doua fisiere video care ruleaza in acelasi timp, sau cel putin asa pare, si e destul de neplacut la ochi.

- La fel as scoate diezul si cifrele si din H1-ul de pe pagina cu detalii - titlul anuntului.

Stefan
03-21-2008, 11:52 AM
Se va tine cont. Stiu ca si prima data mi-ai spus de chestia cu id-ul :). Nu pot sa-l scot de tot dar cum ai spus si tu, il pot pune la sfarsit. Multumesc!

[later edit] Am si gasit solutia pentru titluri... Diseara le schimb.

laufer
03-21-2008, 12:07 PM
D c nu-l poti scoate de tot? Cine te opreste? Da destul de nasol acolo, chiar si la sfarsit pus.

Stefan
03-21-2008, 12:15 PM
Pentru ca dupa acel id sunt identificate anunturile in site. Titlul poate fi identic pentru 2 anunturi diferite (este generat automat in functie de anumite criterii) si atunci diferentierea se face prin acel id. Este adevarat ca si poza e diferita dar m-am gandit sa fie si acel id in titlu pentru a nu se crea confuzii.

laufer
03-21-2008, 12:39 PM
Arata cam nasol acolo, dar in fine, u sti cel mai bine.

Stefan
03-21-2008, 04:24 PM
pe de alta parte, cred ca pot sa pun in loc de diez altceva... cum ar fi "id: ". Sunt in minoritate, toti cei pe care i-am mai intrebat mi-au spus ca da urat ala acolo :). Deci, diezul va disparea. Inca o data, multumesc pentru sfaturi!

laufer
03-21-2008, 06:06 PM
Poti pune ceva gen >> sau No:
Nu stiu, dau si eu cu parerea