View Full Version : Despre noul CAEN
tataraseni
02-23-2008, 12:06 PM
M-am uitat peste noul CAEN si-mi vine sa-mi bag unghiile in gat, nu neaparat pentru faptul redactat din nou actul constitutiv ci pentru costurile enorme pe care le implica noul CAEN. Practic citeam pe undeva ca aceste costuri sunt echivalente cu infiintarea unei noi firme...
Acum intrebarea mea daca cineva de pe aici a purces la operatiunea de adoptare a noului cod CAEN sau daca stie pe cineva care a facut astea si care sunt etapele si costurile...
Prima etapa consta in mersul al Registrul comertului, unde aflii tot ce vrei sa stii... Costurile sunt in functie de cate caen-uri vrei ...
Bafta!
tataraseni
02-25-2008, 07:04 AM
Daca costurile sunt in functie de cate CAEN-uri vrei cred si eu ca le convine... 7222 e cuprins acum in 2 coduri... si daca mai vrea sa pastrez si altceva din vechiul caen practic va trebui sa infiintez o noua firma in ceea ce priveste costurile sau poate mai mult...
kmofo
03-09-2008, 01:17 PM
Daca iti redactezi singur hotararea aga privind modificarea si te duci personal la registul comertului ar costa vreo 300 - 400 lei. Exista si o mica smecherie: in hotarare mentionezi doar schimbarea codului principal si spui ca cele secundare se schimba in consecinta (iti mai scade si word-countul documentului) si astfel platesti suma minima...
Krumel
03-09-2008, 01:20 PM
Thanks for sharing.
Nu stiam smecheria.
Inca nu am schimbat codul CAEN. :D
tataraseni
03-12-2008, 09:37 AM
Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a tinut sa faca o serie de precizari in urma semnalului tras de cotidianul nostru cu privire la procedura costisitoare de actualizare a codurilor CAEN.
In acest sens, ONRC mentioneaza ca a recomandat constant comerciantilor ca actualizarea obiectului de activitate, conform CAEN revizuit 2, sa se faca o data cu modificarea altor elemente ale actului constitutiv. In acest caz, la cheltuielile aferente mentiunii solicitate de comerciant se adauga o serie de costuri precum inregistrarea in registrul comertului a unui element constitutiv, de 30 de lei, si, dupa caz, preschimbarea certificatului de inregistrare in mod curent, ca urmare a unor modificari, de 10 lei.
In ceea ce priveste cuantumul taxelor aparute in articolul publicat de cotidianul, ONRC sustine ca pentru inregistrarea declaratiei tip, taxa este de 37,5 lei si nu 375 de lei. In acest fel, ONRC sustine ca, printr-o simpla eroare, suma prezentata in articol, de 500 de lei, necesara inregistrarii modificarilor actului constitutiv a fost majorata nejustificat cu 337,50 lei. Conform precizarilor ONRC, taxele si tarifele aplicate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale au fost aprobate prin HG 913/2004 si au ramas neschimbate pana in prezent. Valoarea reala a taxelor, potrivit HG 913/2004, este de 30 de lei/element la inregistrarea in registrul comertului a unui element al actului constitutiv, 10 lei, pentru preschimbarea certificatului de inregistrare, ca urmare a modificarii, si 30 de lei pentru un certificat constatator.
In plus, ONRC mentioneaza ca, in cadrul procedurii de autorizare a functionarii, solicitantul are obligatia sa depuna, o data cu cererea de inregistrare, si declaratia pe propria raspundere care se completeaza, dupa caz, pentru activitatile desfasurate la sediul social si/sau la sediile secundare. Ceea ce difera este faptul ca, pentru sediul social, eventual pentru sediile secundare, se va elibera cate un certificat constatator care atesta ca a fost inregistrata declaratia tip pe proprie raspundere, stare de fapt care nu reiese din articolul cu pricina. Indiferent de numarul activitatilor din obiectul de activitate inregistrate si autorizate taxa care se percepe este aceeasi, neavand sens sa se vorbeasca despre un singur obiect de activitate sau despre mai multe.
kmofo
03-20-2008, 12:58 PM
Ceva concret:
Pentru urmatoarele modificari: schimbarea unuia dintre asociati (inclusiv un nou act constitutiv), schimbarea sediului social si recodificarea CAEN am platit la Reg Com Bucuresti 480 lei. Acestea sunt doar taxe, avocatul care a facut toata alergatura fiindu-mi prieten si multumindu-se doar cu o bere :D.
Spor la recodificare!
miteamarian
03-24-2008, 12:08 AM
Nici 6 luni nu au trecut de cand in infiintat firma si acum trebuie sa schimb codul CAEN
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.