View Full Version : Rezultate mai putine la cautari?
Krumel
02-20-2008, 05:53 PM
Din discutiile (private) cu cu miromulus si darkstar_tfd se pare ca Google pe cuvintele romanesti a cam subtiat rezultatele.
Ati mai observat asa ceva?
laufer
02-20-2008, 05:58 PM
Dap, am observat, pe cautari care intorcea 2.000.000 - 3.000.000 rezultate acum daca intoarce 500.000. Hmm, care este ideea?
Krumel
02-20-2008, 06:09 PM
Pe google.ro, pe cautari de cuvinte romanesti, rezultatele sint mai putine.
Pe google.ro pe cautari de cuvinte englezesti, rezultatele par nemodificate ca numar.
miromulus
02-20-2008, 06:32 PM
Situatia e destul de ciudata din ce am remarcat eu. La inceput am crezut ca-i o filtrare dar foare multe keyword-uri intorc un numar foarte similar de rezultate (in jur de 200k), indiferent de valoarea precedenta.
darkstar_tfd
02-20-2008, 07:01 PM
Ca o adaugare la discutie, am observat ca :
- fie query returnate din alte DC la aceeasi cautare de pe acelasi calculator
- fie se fac updates foarte des ( vorbesc de cateva minute )
S-a intamplat ca de pe Compul de la lucru sa primesc 2 pagini de rezultate diferite la 5 minute. Acasa, alte rezultate, apropiate fie de prima versiune de la lucru, fie de a doua.
Daca e nevoie dau si exemple clare, ca sa puteti urmari si voi, dar mie deja mi-a ajuns joaca.
Multe site-uri pierd trafic desi au aceleasi pozitii. Ma trezesc uneori cu 20 de vizitatori pe zi .....
miromulus
02-21-2008, 12:04 AM
Problema mea cea mai mare e cum sa-i mai conving pe clienti ca avem de-a face cu un domeniu competitiv :D Cand vad 200,000 de rezultate si ei isi dau seama ca nu e foarte mare bataia de cap :)
Serios vorbind, nu mai reusesc sa-mi dau seama foarte clar ce concurenta am in domeniu. Deci, sunt deschis la sugestii care sa ma ilumineze putin.
Ianna
02-21-2008, 01:00 AM
nu e vorba doar de .ro, ci si pe .com se observa schimbari...eu as zice ca probabil sunt niste update-uri (vazand si ce s-a intamplat si cu WT).. .
darkstar_tfd
02-22-2008, 11:29 AM
Pe .com ori co.uk nu am vazut cinestie ce schimbari. Adevaru e ca nici nu am avut teren de joaca prea mare. O sa ma uit si de astea..
Aurel63
02-22-2008, 12:12 PM
Problema mea cea mai mare e cum sa-i mai conving pe clienti ca avem de-a face cu un domeniu competitiv :D Cand vad 200,000 de rezultate si ei isi dau seama ca nu e foarte mare bataia de cap :)
Serios vorbind, nu mai reusesc sa-mi dau seama foarte clar ce concurenta am in domeniu. Deci, sunt deschis la sugestii care sa ma ilumineze putin.
O sugestie simpla, si, cred eu, valabila intotdeauna:
-faceti optimizare la bunul simt, respectand regulile de baza.
-bineinteles, e loc si de fineturi, de la ca la caz (in unele cazuri nu se merita efortul).
-indiferent de schimbarea algoritmului, regulile de baza raman valabile.
Am un site in romana, pe domeniu .com, asa ca am observat si eu ciudatenii la afisare rezultate in cautari; si daca tot nu stiu ce se intampla, scriu mai departe articole, si urmaresc curios fenomenul, atat in cautari cat si aici pe forum. Ca pan la urma o sa fie ok.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.