PDA

View Full Version : Scripturi directoare web

Krumel
02-19-2008, 05:34 PM
Are cineva sugestii de pe urma unor astfel de scripturi?
Cam care e indicat pentru un director web?

darkstar_tfd
02-19-2008, 05:45 PM
Link bid script
eSyndicat
PhpLinkDirectory

Fiecare are o versiune free :)

tataraseni
02-20-2008, 07:05 AM
Recomand cu caldura Free Globes (http://www.freeglobes.net) si binenteles arhi-cunoscutul Php Link Directory (http://www.phplinkdirectory.com)

Ambele au in spate Smarty Template Engine pentru separarea codului de design si lucrul acesta le confera o flexibilitate enorma.

Aurel63
02-22-2008, 01:15 PM
Am incercat fre globes si php link directory; pot spune ca freeglobes e interesant.
Mai e si eSyndicat care e la fel de interesant, chiar foarte, in versiunea platita.

Atat doar ca-i un pic plicticos sa administrezi un dir web, cel putin la inceput, pana demarezi cu el, iar munca de uzura.

Punct
05-07-2008, 01:58 PM
phplinkdirectory recomand eu.
INSA!!! NU versiunea gratuita. Sunt convins ca sunt zeci si sute de directoare afirmate pe spatele acestei versiuni, dar nu prea e nimic de ea.
Majoritatea template-urilor care ies acum, noi, se fac pentru versiunea 3.*+ la fel si majoritatea mods-urilor.
Eu zic ca merita o investitie de 25 de $ acest script.
Eu l-am cumparat si sunt super multumit, mai ales pentru incepatori este foarte eficient. Are o optiune, numita SPIDER, care iti da voie sa importi link-uri direct din dmoz si google (asta pentru continutul bun de inceput de care toti avem nevoie) apoi, pe parcurs, cand te dezvolti nu cred ca o sa mai apelezi la ea.
+ multe alte chestii de care s-au ocupat.

daca cineva ma intreaba, phpld este raspunsul meu.

Krumel
05-07-2008, 04:00 PM
Mersi fain de lamuri Punct. :)

robyroy
05-15-2008, 10:33 AM
Subscriu la cele spuse de Punct. Phpld v3.3 este un script excelent. In plus, este foarte customizabil din punct de vedere al editarii templateurilor si gasesti extrem de multe moduri extrem de utile. Are in spate o comunitate foarte puternica de dezvoltatori, iar daca platesti o taxa de inca 10$, pe langa cei 25 $ pentru achizitionarea domeniului beneficiezi de suport pe forumul lor.

toto
05-18-2008, 12:06 PM
Krumi face director?? :D

Krumel
05-18-2008, 12:14 PM
Ma tot gandesc de ceva timp, dar inca nu m-am lamurit cum sta treaba cu ele.
Care e mai bun, care are optiuni utile, care ofera o vizionare mai detaliata a site-urilor....

robyroy
05-18-2008, 01:31 PM
Pai, phpld v3.3 are sectiune link detail pentru fiecare link, nu pot spune ca e cel mai bun,pentru ca numai pe acesta l-am folosit, dar categoric este in top. Dupa cum spuneam, este si extrem de customizabil.
De ce nu iei o licenta sa te joci un pic sa vezi ce poate, pana la urma 25$ nu e chiar o avere, sau, ca sa iti faci o idee , descarca versiunea free de aici (www.phplinkdirectory.com/phpLD-2.1.2.zip) si vezi in mare cam ce stie sa faca (versiunea platita stie sa faca de 10 ori mai multe)

seo2
05-20-2008, 12:07 AM
Eu am folosit pana acum phpLD versiunea cu plata si esyndicat free si cu plata.

La phpld nu am avut probleme, singura mica chestie este ca, la pagina de detaliu a unui link, url-ul nu are tocmai cea mai frumoasa forma (e cu link-XXX.htm)

La esyndicat treaba se schimba, poti avea url-ul paginii de detaliu cu exact cuvintele din titlul link-ului. Din punctul meu de vedere, pentru un director web simplu, nu e nevoie de versiunea cu plata de la esyndicat pt. ca cea free are cam toate elementele de SEO necesare si este destul de usor administrabila.

Ambele sunt destul de customizabile.

Au reusit sa-mi sparga un director bazat pe esyndicat free dar l-am refacut usor. Cumva se bazau pe o gaura cred din CAPTCHA si reusisera sa puna niste balarii in paginile cache. Acum am mai modificat un pic la partea de procesare CAPTCHA si sper sa nu mai apara problema.

Una peste alta...in opinia mea pentru un director cat se poate de normal este super de ajuns un esyndicat free version. Cine vrea ceva mai mult (in special stabilitate, suport etc) poate merge pe phpld pe bani iar cine vrea inca ceva features in plus (in special acele url-uri de detaliu cu titlul site-ului si un admin mai performant) poate sa aleaga esyndicat cu plata.

Mai sunt ceva comentarii legate de raducerile in lb. romana pentru cei interesati de directoare romanesti. Deci daca imi aduc aminte bine...esyndicat free: am tradus eu ce era de tradus; la phpld in special vers. 3.3 sunt cam nemultumit pt. ca "sare" in mod ciudat din romana in engleza ceea ce la 3.2 nu s-a intamplat; cu esyndicat pe bani nu au fost probleme.

PS. nu am incercat phpld free sau alte scripturi in afara de cele mentionate mai sus asa ca nu ma pronunt.

robyroy
05-20-2008, 12:58 AM
La phpld nu am avut probleme, singura mica chestie este ca, la pagina de detaliu a unui link, url-ul nu are tocmai cea mai frumoasa forma (e cu link-XXX.htm)

Cred ca exista un mod care sa rescrie url-ul paginii de detail link. Cel putin pentru articole, am gasit si am implementat un mod care rescrie url-ul sub forma http:/xxx.ro/article/titlu-articol.html , un lucru extrem de util, parerea mea.
edit:
voila the magic mod aici (http://blog.rakcha.com/2007/05/03/phpld-seo-friendly-details-pages/)

seo2
05-20-2008, 12:56 PM
Intr-adevar....e un mod f. util si nu e greu de implementat.