View Full Version : Ce softuri/unelte sa fac ?
octav
02-18-2008, 02:56 PM
Vreau sa fac niste unelte care sa ajute activitatea de seo.
Deocamdata ma gandesc sa le pun pe un subdomeniu si daca au succes sa le mut pe domeniu separat.
pr check, BL, ... mai dati-mi idei
Krumel
02-18-2008, 03:13 PM
Fa ceva pentru .ro, specific .ro.
Un tool care sa iti arate in cate directoare romanesti e inscris un site.
Sau sa poti face comaparatii intre 2 site-uri romanesti folosind sisteme .ro de monitorizare a unui site.
Si ar mai fi.
Necropsique
02-18-2008, 03:27 PM
Un script php & MySQL care sa se poata instala pe serverul clientului unde are site-ul (ex. Palestina) si care sa faca o statistica legata de rankarea pe anumite cuvinte cheie in motoarele de cautare.
Asa poti vedea sigur rezultatele pe care le vede si clientul (dni Palestina), fara a mai exista problema ca google iti serverste tie anumite rezultate pentru ca esti in Romania, iar lui altele pentru ca e in Palestina. :)
Ianna
02-18-2008, 07:19 PM
cum bine a zis si Krumel, respectivele unelte sa fie disponibile ptr .ro sau anyway *pagini din Romania si sa aiba posibilitatea unor comparatii dpdv SEO. Sa aiba tools ptr analize onsite si offsite + SiteStats. O comparatie cam ce ofera 4 mari softuri ai aici (http://www.webceo.com/pricing/webceo-vs-competition5.htm) si vezi si ce tool-uri ofera si la ce pretrui.
Cer mult:D
octav
02-21-2008, 05:00 PM
M-am interesat putin :
1. Cel mai interesant mi se pare Un tool care sa iti arate in cate directoare romanesti e inscris un site.
Asta se poate face in 2 metode :
A) Am o lista predefinita de directoare in care caut automat un nume de domeniu
-avantaje : rezultatele sunt disponibile imediat ce situl e aprobat intr-un director
-dezavantaje : apar directoare noi si trebuie updatata baza de date cu ele
B) Fac un mic spider in php care foloseste google si caut cu el
-avantaje - nu trebuie sa introduc directoarele noi
-dezavantaje - rezultatele sunt afisate doar daca exista in google, deci e posibil ca un site sa fie intr-un director dar google sa nu fi trecut de curand pe acolo
Cum credeti ca e mai bine?
2. e interesant si scriptul de care zice Necropsique dar trebuie facut cat mai simplu posibil ca sa poata fi instalat de catre client. Am o oarecare idee ca ar trebui facut cu sqllite pt ca nu necesita server si baza de date dar nu stiu inca cu ce se mananca sqllite
Octav, nu vreau sa te dezumflu, dar imi pari ca vrei sa faci ceva pentru care nu esti inca pregatit... Motiv pentru care s-ar putea sa muncesti degeaba, in sensul ca nu o sa iasa mare lucru... Esti sigur ca vrei sa faci ceea ce zici ca vrei sa faci?
Anyway, daca totusi te arunci cu capu'-n fata, fa orice tool vrei tu, dar sa fie pe RO. Dupa ce faci primul tool, poti merge mai departe cu al doi-lea... etc... Fa ceva simplu pentru inceput...
Succes!
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.