View Full Version : Preturi
octav
02-16-2008, 10:34 PM
Ce preturi luati pe un layout taiat/netaiat ?
Pe un logo?
Eu colaborez cu o firma si le iau 100ron pe layout taiat si la fel pe logo dar mi se pare putin. Pentru clientii mei de site-uri calculez 100 euro layoutul grafic
Care este pretul minim pentru un site complet, cel mai simplu posibil, care v-ar motiva sa va treziti dimineata sa va apucati de treaba ?
2sharp
02-16-2008, 11:11 PM
Depinde la ce fel de proiecte lucrezi si ce clienti ai.
Daca lucrezi pentru clienti mai saraci decat tine, poti sa ceri tu cat vrei pentru ca nu o sa primesti, ei isi aleg designerul dupa un singur criteriu si anume pretul.
Daca lucrezi la proiecte mici, faci un layout in 2 ore pentru un site care nu aduce nici un profit, iar nu ai cum sa faci prea multi bani.
Eu cred ca daca vrei sa faci bani mai multi, ori esti bun si gasesti clienti mari cu site-uri serioase, ori iti alegi alta meserie.
My 50 cents. :)
Ianna
02-17-2008, 07:58 AM
Din experienta proprie iti zic ca nu exista un tarif fix.
Am vandut psd-uri la $30 dar si la $350. Iar la site-uri e la fel. Am facut site-uri ptr $100 dar si la $3000. In functie de ce iti cere clientul si de cate proiecte iti da clientul respectiv dai un pret care sa-l poti negocia.
Si tot din expereinta iti zic ca daca dai un pret mai mic (dar nici foarte mic... unul care sa multumeasca si clientul dar si pe tine - win-win situation) ... clientul se va intoarce iar fie tot ptr el..fie te va recomanda (bine asta daca faci si munca buna... si in cazul asta se recomanda sa ii faci o mica reducere ).
Motivarea ...hm... pai depinde de tine... am facut o data si un psd pe gratis stiind (sigur) ca respectivul imi va aduce clienti (si mi-a adus). Ca si freelancer motivarea vine de la sine ..orice banut in plus conteaza ca nu dai ci intra.:p
octav
02-21-2008, 05:03 PM
Ianna, din cate vad eu lucrezi ca freelancer in USA.
Cum faci cu taxele catre stat ?
Din ce incasezi pe o lucrare ce procent ar trebui sa platesti statului ?
Cat e TVA-ul ?
Ianna
02-22-2008, 03:16 AM
nu stiu ce intelegi tu prin TVA in us. Pentru mine fazele astea (mai ales ce implica matematica lol?) sunt cam complicate asa ca am un "contabil" care mi le face.
Ca si regula generala dai la taxe cam 1/3 din income INSA se poate ajunge si la mai putin daca scazi net, tel, software etc...dar sunt si alte reguli care se aplica aici daca castigi sub o anumita suma si esti si singura sau ai copil primesti money back.
Apoi mai e si faza ca nu declari toate proiectele. Am x companie care m-a subcontractat dar nu e declarat "contractul" si sunt platita cash so no taxes.
Eu nu mi-am facut taxele inca dar am o prietena care a primit inapoi $3000.:D:eek:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.