View Full Version : Drepturi de autor
octav
02-16-2008, 10:21 PM
Un client imi cere drepturi de autor pentru site.
Ati facut asa ceva ?
Eu nu am nimic impotriva sa-i dau drepturile din moment ce plateste executia site-ului. Dar cum fac asta ? trebuie sa inregistrez eu site-ul undeva si sa-i transfer lui ?
N-am nici cea mai mica idee.
2sharp
02-16-2008, 11:18 PM
Da-i toate fisierele sursa sa si-l inregistreze el. Doar n-ai de gand sa-ti pierzi tu vremea si banii cu asa ceva. :)
Ianna
02-17-2008, 07:46 AM
depinde de la client la client..
trebuie sa predai toate fisierele si daca e unul mai ciufut se poate intocmi un act prin care tu renunti la drepturile de autor asupra site-ului respectiv
darkstar_tfd
02-19-2008, 10:07 AM
Drepturi de autor in Romania..cam greu de spus.
Oricum daca vine vorba de Copyright, trebuie acte la greu, asta o stiu din UK ( si pe acolo fac destul de repede actele ).
Cred ca se poate rezolva foarte usor cu o declaratie scrisa, pe proprie raspundere in care autorul isi asuma originalitatea lucrarii. Semnata, eventual stampilata, daca ai firma...
Apoi, daca omul vrea, poti stipula ca toate drepturile de folosita si proprietate intelectuala sunt cedate de catre autor catre client.
Si cu asta ai terminat... Daca vrea mai mult, cred ca trebuie isi asume cheltuielile si corvoada inregistrarii de marci, etc...
nafets
05-05-2008, 03:18 PM
Cam tarziu, dar poate mai are cineva nevoie pe viitor. Aveti atasat un draft de contract pe care il folosesc eu pentru clientii care vor cesionarea drepturilor de autor.
Multumim pt share... Cine va avea nevoie sigur va aprecia!
octav
05-12-2008, 06:06 PM
Foarte folositor contractul. 10x
maliyro
07-08-2008, 11:30 AM
ma poate ajuta si pe mine cu un model de contract de cesiune drepturi de autor pentru publicitate?
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.