View Full Version : Clickuri multe cereri putine
octav
02-15-2008, 02:10 AM
Am si eu o campanie pe adwords de mai bine de jumate de an.
Platesc cam 150$ pe luna ... se vede ca a crescut traficul pe site-ul respectiv dar nu si comenzile venite din el.
Poate sa fie competitia care-mi da clickuri aiurea sau e google destul de destept sa nu contorizeze (macar o parte din) clikurile astea ?
Are cineva experiente asemanatoare ?
Ma gandesc destul de serios sa renunt la adwords pentru ca ideea site-ului respectiv e sa vanda un produs, traficul pe el chiar nu ma intereseaza
2sharp
02-15-2008, 03:12 AM
Te-ai gandit ca e posibil ca lumea sa nu fie multumita de produsul pe care il vinzi?
tataraseni
02-15-2008, 06:59 AM
nu folosesc adwords dar pe undeva trebuie sa existe posibilitatea de a urmari factorul de conversie... de ce nu incerci un sistem de afiliere cu procent din vanzari ?!
alecs
02-15-2008, 09:14 AM
In primul rand daca nu ai facut-o deja ar fi bine sa iti scoti ad-ul din "content network" (adica reteaua de publisheri), sa il lasi numai pentru search. Rata de conversie e mai mare acolo.
In rest mai experimenteaza cu keyworduri, combinatii, excluderi etc.
Krumel
02-15-2008, 09:29 AM
Eu spre exemplu, am mai multe click-uri luate pe Content network decat pe Google + search network.
Dar daca promovezi un produs, e indicat sa folosesti Google + search network si nu Content network.
Apoi, depinde si de cum ai facut adurile, cat de interesante sint pentru vizitatori.
Cel mai bine e sa testezi.
Ovidiu
02-15-2008, 10:58 AM
Apoi, depinde si de cum ai facut adurile, cat de interesante sint pentru vizitatori.
Si de gradul de optimizare al landing page-ului. Daca il duci din reclama intr-o pagina standard de prezentare produs dintr-un magazin, sunt bani aruncati.
Necropsique
02-15-2008, 11:27 AM
Subscriu. Landing page-ul conteaza foarte mult, chiar poate cel mai mult.
Daca e un site de shopping, fa un test si incearca sa iti faci cateva cateva landing pages custom pentru anumite produse care crezi ca ar avea sanse mai mari sa se vinda, sau sunt mai scumpe, etc.
cand vinzi un produs si ii faci reclama la adwords trebuie sa fii corect cu utilizatorul adica in descrierea anuntului tau la google spune pe bune: Vand cartofi online...sau ce vinzi tu...adica nu aduci utilizatorul cu faze de genul cartofii sunt sanatosi...so..nu uita! Vand cartofi online...
Si cum spunea si colegul de mai sus...daca anuntul tau zice ca vinzi cartofi rozi..nu il duci la pagina principala care vine ingrasaminte pentru cartofi...il duci exact la cartoful tau roz iar langa cartoful roz ai grija sa fie un buton mare pe care sa scrie "CUMPARA AICI" nu...adauga in cos...sau doar cosul fara nica pe el.
La faza cu publisher si search...nu's ce sa zic ar fi bine sa faci tu o analiza sa vezi de unde ai mai multi cumparatori din search sau de la publisheri...adica pui trackingul ala de la google si ala iti va zice exact de unde or venit cumparatorii tai. E important trackingul ala ca descoperi cum iti vin cumparatorii si apoi poti sa te axezi numai pe cuvintele cheie din care iti vin cumparatorii.
Spuneam eu undeva ca Adwords e o "meserie" adica tre sa stai cu nasul in el daca vrei sa faci ceva.
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.