PDA

View Full Version : Inscriere site - Lista directoare

Ianna
02-09-2008, 04:46 PM
Ce lista folositi pentru submit site in directoare? Aveti lista voastra sau folositi o lista online?
Eu folosesc http://www.directorycritic.com/free-directory-list.html in FF cu InFormEnter.
Altcineva are/propune o lista mai buna?

Ma intereseaza ptr en, ca ptr ro e un "talmes balmes"...

alecs
02-09-2008, 05:33 PM
Eu folosesc www.addurl.nu tot cu informenter. Imi place ca apare pe prima pagina lista intreaga.

Krumel
02-10-2008, 02:14 AM
Cel mai bine e sa iti faci propria lista.
Evident nu e publica.

alecs
02-10-2008, 10:25 AM
Cel mai bine e sa iti faci propria lista.
Evident nu e publica.

Problema este ca lista trebuie sa fie in permanenta up-to-date. Si asta se intampla mai greu la o lista personala, decat la una publica, unde exista probabilitatea ca si un vizitator sa dea click pe 'report', semnaland o problema.
Cu atat mai mult cu cat dupa fiecare ploaie (a se citi update de PR) multe directoare adauga o taxa de inscriere.

Krumel
02-10-2008, 12:45 PM
Eu nu am o problema cu lista personala. SI e actualizata mai bine decat cele de pe net.
Ma refer la site-urile englezesti.

Ianna
02-12-2008, 06:28 PM
aha..ramane de vazut daca sa imi fac sau nu o lista personala avand in vedere ca pentru en sunt peste 2000 de dir

bun m-am lamurit

...alta intrebare:

Cati dintre voi cumpara link-uri pe dir(Featured links)? Care sunt conditiile la care va uitati daca pe x sau y dir se merita cumparat link?
Personal n-am cumparat pana acum, investind mai mult in banner pe un alt site mai bine decat un link intr-un dir.

Krumel
02-12-2008, 06:32 PM
Personal nu cheltuiesc bani pe asa ceva, exista alternative free.
S-a discutat aici pe forum despre ele. :)

Aurel63
02-13-2008, 11:16 AM
aha..ramane de vazut daca sa imi fac sau nu o lista personala avand in vedere ca pentru en sunt peste 2000 de dir

bun m-am lamurit

...alta intrebare:

Cati dintre voi cumpara link-uri pe dir(Featured links)? Care sunt conditiile la care va uitati daca pe x sau y dir se merita cumparat link?
Personal n-am cumparat pana acum, investind mai mult in banner pe un alt site mai bine decat un link intr-un dir.

Cand traiesti ca publisher nu se merita sa cumperi linkuri; daca ai ceva afacere online, magazin, produs vandabil, etc, e de studiat problema.
Totusi si in cazul ala e recomandabila optimizarea si traficul sanatos din motoare.

PS Evident pt site-uri in engleza trebuie sa ai o lista personala; pentru cele in ro, nu stiu daca e cazul sa te fortezi prea mult cu IBL-urile, o poti lua mai usor, fiindca competitia e ceva mai lejera pe ro.
Acu depinde si de site: emag inscrie absolut peste tot, nu conteaza daca directorul e pe domeniu sau subdomeniu, daca are pr sau nu: daca e ok directorul, fara url nofollow, pac, te trezesti si cu webmasterul de la emag.
O spun din ce am constatat pe directorul meu web , pe subdomeniu, si nu aveam decat vreo50 de site-uri adaugate manal de mine. Site-ul emag a fost primul care s-a inscris singur.

alecs
02-13-2008, 06:44 PM
In total am cheltuit pe linkuri din directoare vreo 170$. Cate un link aici, unul acolo, s-au adunat. Nu am platit mai mult de 20$ pe un singur link niciodata. Majoritatea au fost sun 10$. Unele si-au pastrat PR-ul, altele nu.
Nu cred ca voi mai cumpara linkuri featured, e prea relativ efectul. Mai bine pierd timp si trimit la mai multe free.
daca e ok directorul, fara url nofollow, pac, te trezesti si cu webmasterul de la emag
Cand lucram la lista mea de directoare romanesti am trimis de 2 ori emag.ro la niste directoare de nisa (nu aveam situri proprii cu care sa testez directorul). Asta era primul site care imi venea in minte.
Poate era de la mine :D