PDA

View Full Version : Card pentru cumparaturi online

casperel
02-06-2008, 07:51 PM
Salutare!

Doresc sa-mi fac un card pentru cumparaturi online, sa fie compatibil atat cu paypal dar sa-l pot folosi si pe diferite alte site-uri. Ce card imi recomandati si de la ce banca ?
Am citit si prin alte parti... despre carduri, unii zic de la BT, altii de la ING. Astept sa vad ce-mi recomandati voi. Multumesc anticipat ;)

2sharp
02-06-2008, 09:02 PM
Da, bun subiect, si pe mine ma intereseaza asta, astept ceva raspunsuri. :)

laufer
02-06-2008, 09:38 PM
Eu am de la ING si nu am nici o problema cu el. Mi-am luat si Digipass-ul si acum pot plati si facturile on-line.

casperel
02-06-2008, 10:45 PM
Bine bine.. de la ING, dar ce card ? Presupun ca are o denumire!

laufer
02-07-2008, 12:38 AM
Visa Electron, cont in RON, insa daca vrei iti poate atasa si un cont in EUR, fara sa platesti nimic in plus. Cu acelasi card poti avea 2 conturi.

casperel
02-07-2008, 04:28 PM
Ok! Multumesc mult :D

Ovidiu
02-07-2008, 06:44 PM
Am facut cumparaturi si la noi si afara tot cu Visa Electron, dar de la BCR. Acceptat peste tot, nici o problema.

maxxu
02-12-2008, 06:49 AM
Pentru PayPal merge si Visa Electron de la Raiffeisen Bank (ron). N-am incercat sa platesc cu el pe alte site-uri din afara ..

Aurel63
02-13-2008, 11:41 AM
Am facut cumparaturi si la noi si afara tot cu Visa Electron, dar de la BCR. Acceptat peste tot, nici o problema.

Am luat si eu de la birou de la BCR din orasul nostru un formular/cerere de card visa electron; nu stiu ce sa-i zic doamnei: in ce valuta trebuie facut cardul/contul? Ca sa pot folosi la plati in usd pentru hosting usa, si eventual sa imi pot face cont si pe paypal.
Ce sa-i zic doamnei? USD, Euro sau lei?

Ovidiu
02-13-2008, 12:40 PM
RON. Cand platesti afara iti face banca automat conversia in valuta platii.

Aurel63
02-13-2008, 10:22 PM
RON. Cand platesti afara iti face banca automat conversia in valuta platii.

Merci Ovidiu, tocmai aflasem de pe forumul lui dojo ca asa sta treaba (la vreo saptamana de la postarea intrebarii..de, forum de incepatori), dar apreciez disponibilitatea si promptitudinea cu care m-ai ajutat. Multumesc.

PS Misto site-urile din portofliu!
PPS Pe blogul sau, Liviu Taloi angajeaza oameni pt magazinele online ale clientilor sai, tu nu te ocupi cu recrutari de genul asta pt clientii tai? Ca as cam fi interesat, cu probe, teste, etc. Trimite un PM ca oricum e cam off-topic. (scuze krumel, o sa ma revansez prin comentarii de calitate)

hcs
02-20-2008, 12:12 PM
BRD master card in euro...platile instantaneu - conversie $-euro avantajoasa.

Singura problema e ca banca iti retine suma mai intai dupa care plateste; ulterior uita vreo 2 saptamani sa deblocheze suma. - adica iti ia o data suma dupa care ti-o mai retine inca o data .

Daca iti crapa inima dupa banii blocati te duci la ghiseu si dupa ce-i explici juma de ora sa se prinda ce-i cu banii tai iti spune ca totul e ok si ca suma se va debloca. Ziua doi te duci si o intrebi daca era beata in ziua precedenta si se uita lung la tine si nu pricepe de ce i te adresezi asa urat!. Alo! Tanti! ai zis ca banii is deblocati. Aaaaaaaaa...daaaaaaaaaa..asteptati putin...26 minute pe ceas. Gata! Am sunat in "Palestina" (probabil) si banii sunt deblocati.

Ajungi acasa fericit dau verificare.. normal ca brd-net nu si-a facut actualizarea. Dai sa platesti (toti banii cu ciuda!) si ce constati? Ca au deblocat suma dar au luat comisionul de 2 ori (adica 1 data luat comisionul - 1 data blocat comisionul). Sa mori de ras nu alta!

Oricum mi's dragi fetele de la Brd ca's frumoase si blonde.

P.S. Daca intarzii 5 minute cu rata imediat iti dau telefon..Alo...n-ai platit...ai grija..esti rau platnic? da...cu ce te mai ocupi?

Aurel63
02-22-2008, 12:52 PM
Am facut comanda online pt card visa electron de la BCR: m-a sunat a doua zi o tipa de treaba, care vorbea ca un robot, mi-a verificat datele joi, adica ieri.
Miercuri ma pot duce sa-l iau de la sucursala locala BCR.

-contul e in lei, dar nu e nici o problema, poti face plati in orice valuta, se face conversia autoamat.
-vedeti ca va mai ofera ceva servicii, nu toate sunt gratuite, eventual optati si pentru card virtuon, asta e gratis; eu nu l-am ales, am ramas doar cu electronu...

casperel
02-24-2008, 01:43 AM
Aurel, dupa ce am vazut ieri reply-ul tau, am aplicat si eu pentru card pe site-ul BCR. Acum trebuie sa astept sa ma sune luni ( cred ). Ms de informatie :D