PDA

View Full Version : Yahoo cumparat de catre Microsoft

Ianna
02-02-2008, 05:29 PM
Citind un pic peste seobook mi s-au parut interesante presupusele rezultate ale cumpararii Yahoo-ului de catre Microsoft...
Printre recomandarile pentru SEO 2 mi s-au parut relevante :

- domeniu este relevant pentru keyword-ul principal
- adaugati site-ul in yahoo directories cat mai aveti timp

si evident intrebarea mea este:

Care stie Microsoft's ranking algorithms ???

Krumel
02-02-2008, 05:47 PM
Yahoo! am inteles ca urmeaza sa intre si pe .ro.
Msn...nu prea mai conteaza demult. Chiar si pentru continutul englezesc.

Daca MSN preia Yahoo!, treburile se..."împut".

hcs
02-03-2008, 09:23 PM
chestia cu yahoo.ro am auzit-o si la radio si la televizor. Se pare ca Yahoo are deja incheiat cu guvernul roman un contract de parteneriat...ceva facilitati de la Ministerul Telecomunicatiilor. Daca au cerut si ceva spaguta aia pe acolo iar ne facem de rusinica si o sa dureze ceva pana ajuge si yahoo la noi. Ganditi-va un pic ce inseamna Yahoo.ro avand in vedere ca 60-70 % dintre utilizatorii romani de internet folosesc serviciile Yahoo.

Ovidiu
02-04-2008, 01:36 AM
MS nu vrea sa achizitioneze Y! pentru exterminarea brand-ului, ci pentru userbase, servicii (mail,flickr) si profitul potential. Stati linistiti, Yahoo va exista in continuare chiar si sub aripa MS, daca oferta e acceptata.

toto
02-04-2008, 08:18 AM
Nu stiu de ce va agitati atat... Este foarte clar ca aceasta tranzactie nu se va finaliza niciodata. Este clar o stire cu scopul de a-i pune in dificultate pe cei de la Google sau de a le atrage atentia de la altceva mai important... Stiu ca nu are legatura, insa chiar aseara am vazut un documentar despre jocul Tetris... Cum a inceput totul, ce batalii se duceau in spatele cortinelor, cum era implicat politicul intr-o afacere in care aparent nu avea nici o legatura... Te doare mintea ce "jocuri" sunt de la un anumit nivel in sus...

PiticStyle
02-04-2008, 12:08 PM
"Este clar o stire cu scopul de a-i pune in dificultate pe cei de la Google"

Te contrazic, cred ca nu are motive de ingrijorare Google. Dupa cum am mai spus concurenta e cu ani in urma fata de Google

Necropsique
02-04-2008, 01:44 PM
Daca evenimentul respectiv va avea loc, atunci nu putem spera decat ca dupa unirea motoarelor de cautare Yahoo si MSN va rezulta ceva pe masura sa 'enerveze' putin Google.

Concurenta e mereu bine venita. Iar daca cei doi reusesc cat de cat sa faca ceva concurenta Google, atunci avem numai de castigat. Inca un motor puternic pentru care sa facem optimizare, poate preturi mai decente la PPC, etc.

Hail Yacrosoft :)

darkstar_tfd
02-04-2008, 02:44 PM
Hail Yacrosoft :)

:D Word

Haha

Ovidiu
02-04-2008, 03:03 PM
La Google, motorul de cautare este un sprijin pentru publicitate. La ei ar trebui sa fie invers.
Oricare ar putea ataca Google, cu pasi mici. Din pacate sunt doua firme rigide si amandoua s-au impuscat in picior cand au limitat programele de publicitate la piata americana. Cate cazuri de "mi-au blocat contul AdSense, ai draq nenorociti, mor cu ei de gat" nu ati vazut? Imaginiati-va acum ce ar fi fost daca YPN si MSN ar fi fost disponibile international. Cati nu ar fi migrat catre ei, cati nu ar fi avut conturi pe toate trei, ce batalie s-ar fi dat la preturi. Ar fi castigat implicit si la reputatie, si la numarul de utilizatori ai motoarelor de cautare... Shoulda, coulda, woulda.

big
02-04-2008, 03:21 PM
...ce batalie s-ar fi dat la preturi...Pai aceeasi batalie s-ar fi dat si pe adwords, dar in sens invers. Si cum advertiserii sunt mai importanti ca publisherii, ghici in ce directie ar fi luat-o preturile :D

Ianna
02-04-2008, 06:23 PM
@Ovidiu nu stiu nici o limba asiatica dar am inteles ca Yahoo este mai popular decat Google in tari preum Japonia si China.

Si gandind la rece o colaborare Yahoo! + MSN =Y!MS nu arata rau dar depinde unde, cum si cand se vor implementa strategiile si modificarile. Si totusi numai ideea ca ar putea exista un rival real ptr Google ma incanta...desi ptr un SEO-ist ar insemna munca aproape dubla.

toto
02-05-2008, 08:11 AM
Eu vad toata povestea cam in felul urmator:
Google are o cota de piata world wide mare... Yahoo are si el ceva ceva... Ca sa nu mai pomenim ca sunt zone intregi (ex !Y=asia) unde ori unul ori altul are clar un mic monopol... In acelasi timp, MSN cred ca e folosit doar de angajatii Microsoft care sunt probabil obligati sa o faca :))

Care este gestul cel mai la indemana prin care MSN sa arate ca vrea si o bucata din placinta si prin care (gates & co) sa demonstreze ca inca are cu ce sa se bata? O oferta buna de tot "pentru concurenta" ... Stiti ce? Eu ma intreb cum de nu au trimis o oferta catre Google... Asa chiar si-ar fi aratat muschii... Dar nu mai avea cu cine sa se bata pe urma... :)

Off off... Daca tranzactia asta are loc... ma las de meserie si ma apuc de pus muraturi! :)

Krumel
02-05-2008, 08:13 AM
Off off... Daca tranzactia asta are loc... ma las de meserie si ma apuc de pus muraturi! :)

Nu zi, daca intra pe .ro, numai muraturi nu o sa pui. :D

Ovidiu
02-05-2008, 09:37 AM
daca intra pe .ro
Nu e vorba "daca", acum o luna cautau oameni pentru echipa.

2sharp
02-05-2008, 01:04 PM
Sincer, eu am folosit MSN de multe ori, si nu mi se pare asa de prost. Motoarele noi gen Wikia sau altele mai vechi, gen Alta Vista sunt mult mai proaste ...

Krumel
02-11-2008, 05:01 PM
Yahoo! a refuzat oferta Microsoft, acum incearca AOL (http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/technology/article3346356.ece).

Scobee
02-15-2008, 01:25 PM
Totusi, citeam pe undeva si m-i se pare chiar interesant ...
Exista domenii inregistrate, gen YahooMSN com si multe altele, inregistrate chiar de yahoo :)
Eu zic ca trebuie sa fi fost o strategie din partea celor 2 giganti .. daca ne gandim ca Yahoo era pe duca - actiunile lor au scazut fffffffff mult & aceasta stire i-a ajutat mult pe cei de la !Y .... scazand totodata si actiunile Google :)
+ daca ne gandim ca YMSG s-a unit cu Hotmail ... avea rost sa o faca de flori de mar ?
Ceva trebuie sa fi fost (sau sa fie)

Stefan
02-29-2008, 12:58 AM
Daca nu-i cumpara nici cei de la AOL, ii iau eu :)

sobolanu
04-18-2008, 02:56 AM
Hmm, ca un moș ce sunt am intrat în contact cu motoarele de căutare o dată cu momentul când am intrat la facultate. Cam prin '98 aveam de ales între yahoo și altavista. Din punctul de vedere al relevanței - pe care pedalează acum google - pot să spun că altavista era mult mai relevantă.

Deja, acum, nici google, nici msn, nici yahoo nu mai returnează rezultatele relevante ci returnează ceea ce cred ele că ar trebui să fie rezultatele relevante.

Deja am niște lucruri destul de greu de găsit, pe care cu google nu le pot găsi. Nu-mi place că google decide în locul meu ce este relevant pentru mine sau ce este important pentru mine.

Dacă Microsoft cumpără Yahoo, este o afacere proastă pentru Microsoft.

Necropsique
04-18-2008, 01:51 PM
Si Yahoo e folositor uneori.. mai ales atunci cand caut pe Google o oarecare eroare aparuta in php de exemplu.. Google imi returneaza 2 pagini de rezultate cu site-uri care sufera de o problema si afiseaza eroarea, iar Yahoo imi afiseaza x pagini de rezultate unde se discuta problema..

Probabil ca mai sunt si alte diferente de genul asta in rezultate, care uneori pot face din Yahoo un motor de cautare mai bune... uneori.

dacian
04-18-2008, 11:04 PM
Concurenta este benefica intotdeauna ;)

sobolanu
04-25-2008, 03:34 AM
Dacă Microsoft ar cumpăra Yahoo, cred că ar pierde ceva bani. Nu toată lumea se identifică cu filozofia Microsoft și nu toată lumea își dorește servicii Microsoft. Încercarea de a obliga niște useri să meargă pe "Microsoft Way", s-ar putea dovedi destul de pâguboasă.

În fapt vom avea de a face cu creșterea providerilor de mail "3-rd party", grupurile yahoo vor trece la google groops, etc. De fapt Microsoft va realiza că dintr-o achiziție de 50 de miliarde vor obține doar unul sau două. Pentru că ei de fapt vor să cumpere baza de utilizatori yahoo.Care utilizatori nu ar fi foarte încântați să treacă la Microsoft. Dacă ar fi fost, aveau deja mailuri la hotmail și foloseau msn în loc de ym.

Ce să mai zic? Motorul de căutare yahoo nu este extrem de căutat.

Una peste alta, de unde o puneau ei de un mic monopol, mi-e că vor pierde câteva miliarde. Nu că ar conta foarte mult la o companie de talia Microsoft. Dar contează destul de mult încât să facă acționarii nervoși la sfârșit de an.

Mai mult, deși ne imaginăm Microsoft ca pe un gigant, nu este un gigant destul de mare. Nu este în top 10. Nu se compară cu General Motors, IBM sau Neftogaz Petroleum. O scădere de câteva zeci de miliarde la GM sau IBM, este "recuperabilă", o acoperă "băieții deștepți" din cifre, și în general nu este o mare tragedie. În schimb, o pierdere de câteva zeci de miliarde la Microsoft ar zgâlțâi destul de serios scăunelul pe care este cocoțat Microsoft.

La urma urmei, nu văd ce mare paradă facem cu Microsoft. Orice firmă aflată în top 50 își permite să cumpere Microsoft, cu tot cu Bill Gates, Steve Ballmer, etc, și ca bonus pot să cumpere și Apple. Până și Mittal Steel se șterge la fund cu Microsoft. Ce să mai zicem de IBM care ar putea cumpăra 10 "microsofturi" și tot nu ar sărăci?

Microsoft nu e "mega, ultra, extra" corporația care vrea să fie. Cel puțin pentru oamenii de afaceri, nu e.

Dacă vor, un IBM, un GM și chiar un Novell vor dărâma Microsoft când vor. Iar Mittal Steel și Tata Motors se "pișă" pe Microsoft ca valoare. Nu mai zic de firme gigant din Rusia, gen Neftogaz. Neftogaz își poate permite să cumpere Microsoft numai pentru a avea satisfacția că l-a închis. La fel și Mittal. La fel și IBM. Iar cea mai mare corporație din lume, GM, își poate permite să cumpere zeci de "Microsoft".

nafets
05-04-2008, 12:38 PM
Se pare ca negocierile au esuat, Yahoo s-a cam lacomit si a ramas `batand din buza`

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/7382630.stm

Ducu
05-17-2008, 02:38 PM
s-ar parea ca unii din actionarii yahoo vor sa inceapa din nou negocierile
sursa: Capital (http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=108841&newsletter_link=1&utm_source=newsletter_zilnic&utm_medium=email)

bloggero
06-13-2008, 01:13 PM
"Compania Yahoo a incheiat un acord cu Google prin care va putea utiliza tehnologia de publicitate a motorului de cautare, transmite BBC. " sursa (http://www.hotnews.ro/stiri-ultima_ora-3249702-acord-intre-yahoo-google.htm)
oferta Microsoft a fost respinsa, asta daca nu se razgindesc in urmatoarele 3.5 luni.

Scorillo
06-14-2008, 12:28 PM
Ce comparatii =)) Doamneeee.... IBM sa cumpere Microsoft?? =)) Cred ca unii nu stiu cum a ajuns IBM gigantul de astazi si din cauza cui. La inceputul anilor '90 IBM a mers 2 sau 3 ani in pierdere, avand chiar 8 miliarde USD pierdere pe an, fapt care i-a dus in pragul falimentului si i-a fortat sa se imparta pe divizii, vanzand chiar divizia de imprimante (actualul Lexmark)... isi mai aduce aminte cineva de "bila IBM"? Oricat de mare si de tare se crede Google, nu este nimic mai mult decat un concurent pentru Microsoft. Comparatia GM cu Microsoft este de gradinita =)) GM poate intra lejer in faliment in 1-2 ani, pe cand Microsoft n-are absolut nici o sansa sa mearga in pierdere nici macar un an. Ar trebui sa fie clar deja pentru toti ca firmele IT se impart in doua categorii: Microsoft si restul.

Chaos
06-14-2008, 01:08 PM
...
Ar trebui sa fie clar deja pentru toti ca firmele IT se impart in doua categorii: Microsoft si restul.
Asta este o exagerare inutila. Sunt foarte multi jucatori pe piata IT pe langa microsoft: sun, apple etc.
Iar in legatura cu IBM... atata timp cat compania continua sa fie lider de inovatie (recent au atins peta in materie de viteza de procesare) este greu, daca nu fortat sa compari IBM cu Microsoft.
Vis a fis de faliment... in momentul in care utilizatorii vor "migra" spre platformele open source microsoft va deveni just another software company.
De acord... vina este si a dezvoltatorilor de aplicatii care prefera de cele mai multe ori platforma microsoft ca OS.

toto
06-14-2008, 04:54 PM
vina este si a dezvoltatorilor de aplicatii care prefera de cele mai multe ori platforma microsoft ca OS.

Dezvoltatorii sunt FORTATI sa dezvolte majoritar pentru windows, pentru ca microsoft a fost foarte destept si a avut si o conjunctura buna acum cativa ani, si a ocupat majoritatea pietei de calculatoare personale... Asa ca daca acum 90% din utilizatori au platforma win, si dezvoltatorii vor merge pe win... ca de acolo mananca o paine...

Chaos
06-14-2008, 06:14 PM
Corect Toto insa trebuie ca cineva sa aiba vointa si forta necesara ca sa influenteze trecere pe un alt sistem.
O modalitate ar fi o serie de softuri foarte bune disponibile exclusiv pe platforme non microsoft. Un proiect interesant in sensul acesta este ubuntu care incepe sa devina o platforma din ce in ce mai interesanta.
Problema totusi este alta... acel cerc vicios: producatori software -> producatori hardware.
Softuri care consuma tot mai multe resurse si care alimenteaza o cerinta de hardware din ce in ce mai performant. Si nu ma refer aici la jocuri... acolo lucrurile in sensul acesta sunt foarte clare si intervin si alti factori. Ma refer la OS-ul simplu.
Dar... deja am luat-o pe aratura cu topicul asta.